Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, το απόλυτο κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο κ οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.
Ποικιλιακή σύνθεση
Αγιωργίτικο 1/3, Syrah 1/3, Μαυροφίλερο 1/3
Αμπελώνες
Το Αγιωργίτικο προέρχεται από αμπελώνες στην Ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 850m, το Syrah από την Αργολίδα ενώ το Μαυροφίλερο από αμπελώνες στην Μαντινεία σε υψόμετρο 650m.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Πιεστήριο χωρίς εχκύλιση για το Αγιωργίτικο. Syrah πιεστήριο χωρίς εκχύλιση. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Κάθε ποικιλία συμμετέχει κατά 1/3 στο κρασί. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε πήλινους αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες. Πέπλο. Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα (τουλπάνι- πέπλο).
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει δροσερές σαλάτες, πίτσες, ψάρια και θαλασσινά, γεμιστά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σούσι.
Σερβίρεται
Στους 10 - 12°C