Ψάχνετε υλικά για κοκτέιλ όπως Sour Mixs, Χυμούς, Κατεψυγμένα Φρούτα και Σιρόπια; Βρείτε ό,τι χρειάζεστε σε αυτή την κατηγορεία.
Ας κάνουμε πρώτα μια διάκριση μεταξύ cream of coconut και coconut cream. Η πρώτη αποτελείται από χυμό καρύδας, ζάχαρη, αλάτι, κιτρικό οξύ και ουσίες σταθεροποιητικής και πηκτικής δράσης. Αντίθετα, η coconut cream αποτελεί συμπυκνωμένο χυμό καρύδας, χωρίς προσθήκη γλυκαντικού. Η cream of coconut της Coco Lopez είναι μια αυθεντική συνταγή, που χρησιμοποιείται σε πολλά κοκτέιλ. Το πλέον κλασικό είναι η Piña Colada, όπου χυμός μήλου, λευκό ρούμι και cream of coconut αναμιγνύονται σε αναλογία 2:1:1. Η επίσης διάσημη και παρόμοιας νοοτροπίας Bahia αποτελείται από χυμό ανανά, λευκό ρούμι και cream of coconut, σε αναλογία 6:5:1.
To Giffard Egg White αποτελεί σιρόπι ζάχαρης με ασπράδι αυγού. Ισορροπεί την οξύτητα πολλών ειδών κοκτέιλ. Ταυτόχρονα, προσφέρει σώμα, γεύση, υφή και αφρό στην τελική μίξη. Ο καλύτερος τρόπος χρήσης του συγκεκριμένου σιροπιού είναι εντός shaker, μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά και κατόπιν έντονης ανακίνησης.
Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς ζάχαρη, όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά (όπως το Pura Mexicana ή το Sunny Bio), ειδικά όταν πρόκειται για οργανικής καλλιέργειας; Εύκολα αντικαθιστά το απλό σιρόπι ζάχαρης ή το triple sec, σε μια ευρεία γκάμα κοκτέιλ.
Αν φέρουμε στο νου μας τους δροσιστικούς φρουτοχυμούς που φτιάχναμε στο blender όταν ήμαστε μικρότεροι και τους φανταστούμε σε μια πιο… αλκοολούχα μορφή, τότε πλησιάζουμε αισθητά στη χρήση των κατεψυγμένων φρούτων Ponthier σε κοκτέιλ. Μια Margarita, μια Mimosa ή ένα Daiquiri αποκτούν μια φρουτώδη προέκταση, με την προσθήκη των τραγανών αυτών φρούτων.
Πρόκειται για ένα υδατικό διάλυμα κιτρικού, τρυγικού, μηλικού, φωσφορικού και ηλεκτρικού οξέος, που εύκολα λειτουργεί ως αντικαταστάτης του χυμού λεμονιού ή lime. Λόγω του αλατιού και της ζάχαρης που περιέχει, διαθέτει την ισορροπία που απαιτεί ένας bartender, προκειμένου να δημιουργήσει άριστα κοκτέιλ.
Δε μπορεί να λείπει ένας χυμός sweet & sour ή ένα supasawa. Ένα “dreat” τομάτας είναι επίσης αναντικατάστατο, μαζί με ένα σιρόπι egg white. Οι παρουσίες ενός λικέρ triple sec, κάποιου τυπικού bitters και κάποιου σιροπιού ζάχαρης ή αγαύης κρίνονται απαραίτητες. Τέλος, μια κρέμα καρύδας και ένας πουρές (πχ. lime) προσθέτουν κι αυτά ένα απαραίτητο λιθαράκι στο χώρο του κλασικού κοκτέιλ. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχνιέται το tonic και ο πάγος.