Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Έχει αχνό, σχεδόν διάφανο, σομόν χρώμα. Διακριτική, φινετσάτη μύτη με κυρίαρχες νότες από ζουμερά, ώριμα πετροκέρασα, σμέουρα και φράουλες. Στη συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους νύξεις ζύμης, κρέμας, ροζ γκρέιπφρουτ και ανθών πορτοκαλιάς. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Ρόδι, φράουλα, πετροκέρασο, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, κίτρο και τραγανό, κόκκινο μήλο δημιουργούν ιδιαίτερο γευστικό σύνολο, μακριά από όσα έχουμε συνηθίσει.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Αγιωργίτικο - Syrah - Grenache σε ίση αναλογία
Aμπελώνας
Ο αμπελώνας του Κτήματος La Tour Melas βρίσκεται στο χωριό Αχίνος στη Στερεά Ελλάδα.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται ιδανικά με πιάτα της Ιταλικής κουζίνας, λαχανικά σχάρας , ορεκτικά με καπνιστό σολομό, σαλάτες εποχής, θαλασσινά οστρακόδερμα (καραβίδες, αστακός, γαρίδες).
Σερβίρεται
Στους 8 - 10°C