Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, σε όμορφες συσκευασίες, ιδανικές για δώρο.
Τα σοκολατάκια / σοκολατοειδή Delicatessen είναι μικρά γλυκίσματα σοκολάτας, που άλλοτε περιέχουν ξηρούς καρπούς, άλλοτε αποξηραμένα φρούτα και άλλοτε πραλίνα φουντουκιού ή φυστικιού. Πρόκειται για γλυκίσματα-μπουκιές, στα οποία δύσκολα αντιστέκεται κάποιος…
Όσο η περιεκτικότητα του κακάο αυξάνεται, τόσο μειώνεται η περιεκτικότητα άλλων συστατικών, όπως της ζάχαρης ή του βουτύρου. Το κακάο περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, άκρως ωφέλιμων για την υγεία. Αντίθετα, η ζάχαρη και το βούτυρο είναι τροφές των οποίων η εκτεταμένη κατανάλωση ενέχει κινδύνους για την υγεία.
Αν είναι χειροποίητα και φτιαγμένα από υλικά κορυφαίας ποιότητας, τότε μπορούν να χαρακτηριστούν ως premium. Η ποιότητα των υλικών καθορίζεται από την προέλευση και τον τρόπο επεξεργασίας.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνοδεύσετε ουίσκι ή παλαιωμένο ρούμι με μαύρη σοκολάτα, ειδικά αν αυτή περιέχει στοιχεία εσπεριδοειδών. Εναλλακτικά, η σοκολάτα γάλακτος με πραλίνα φουντουκιού ταιριάζει με παλαιωμένο λευκό κρασί. Αντίθετα, παλαιωμένο κόκκινο κρασί συνοδεύεται άριστα από μαύρη σοκολάτα, ειδικά αν αυτή διαθέτει αποξηραμένα φρούτα του δάσους ή σύκα.
Αποφύγετε μέρη με οσμές, ηλιακό φως και υψηλή θερμοκρασία. Προτιμήστε μέρος χωρίς υγρασία, του οποίου η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 20°C. Η τοποθέτηση οποιουδήποτε τύπου σοκολάτας στο ψυγείο είναι «δίκοπο μαχαίρι». Από τη μια, συμβάλλει στη διατήρηση των συστατικών της, από την άλλη προκαλεί κηλίδωση της εμφάνισής της, φαινόμενο μη ελκυστικό.