X
Refine
×
7 More

Παλαιωμένα Αποστάγματα

Ψάχνετε παλαιωμένα αποστάγματα; Βρείτε εδώ παλαιωμένα τσίπουρα ή παλαιωμένες τσικουδιές!

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Τσιλιλή Παλαιωμένο Τσίπουρο Dark Cave 700ml

42,78 €

Κατσάρου Παλαιωμένο Τσίπουρο (Με Ξυλοκιβώτιο) 700ml

60,64 €

Συνεταιρισμός Τυρνάβου Παλαιωμένο Τσίπουρο Old Spirit 500ml

25,75 €

Ζίτσα Παλαιωμένο Τσίπουρο Ηπειρωτικό 700ml

23,75 €

Κατσάρου Παλαιωμένο Τσίπουρο 700ml

44,60 €

Τσίπουρο Αγιονέρι 200ml

6,20 €

Κτήμα Τοπλού Παλαιωμένη Τσικουδιά Κρήτης 700ml

56,07 €

Lost Lake Distillery Απόσταγμα Gentle Beast 500ml

39,32 €

Μαύρη Δρύς Παλαιωμένο Τσίπουρο 500ml

74,40 €

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Methexis Cigar 700ml

55,18 €

Lost Lake Distillery Παλαιωμένο Τσίπουρο Last Battle 1829 700ml

39,87 €

Σπυρόπουλου Παλαιωμένο Τσίπουρο 700ml

29,76 €

Τσικουδιά 35Ν Παλαιωμένη 500ml

34,22 €

Σπυρόπουλου Παλαιωμένο Τσίπουρο 200ml

11,16 €

Καρδάση Παλαιωμένο Τσίπουρο 700ml

39,68 €

Τσίπουρο Νταραίος Παλαιωμένο 500ml

32,98 €

Αποστολάκη Παλαιωμένο Τσίπουρο Μανιφέστο Grego 700ml

24,30 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Τι ξεχωριστό έχουν τα παλαιωμένα αποστάγματα σε σχέση με άλλες επιλογές;

 

Τα παλαιωμένα αποστάγματα δεν περιορίζονται μονάχα στο ουίσκι, στο ρούμι, στην τεκίλα και στο μπράντυ. Επεκτείνονται στο τσίπουρο και την τσικουδιά. Χωρίς προσθήκη οποιουδήποτε αρωματικού παράγοντα, το ξύλο του βαρελιού παλαίωσης αφήνεται να κάνει όλη τη δουλειά. Προσφέρει σπουδαία χαρακτηριστικά στο αρχικό, άχρωμο απόσταγμα, μετατρέποντάς το σε ένα χρυσαφένιο αλκοολούχο έργο τέχνης.

02Ποιες επιλογές παλαιωμένων αποσταγμάτων έχετε για κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει;

 

Μια εξαιρετική παλαιωμένη τσικουδιά, φτιαγμένη με περισσή φροντίδα, είναι η 35Ν. Εκτός από έναν ειδικό στα αποστάγματα, είναι ικανή να μαγέψει κι έναν αρχάριο ουρανίσκο. Στο πεδίο του παλαιωμένου τσίπουρου, δείγμα απίστευτης απαλότητας είναι το Αγιονέρι του Τσιλιλή, ενώ επίσης ανάλαφρο και ταυτόχρον «ψαγμένο» είναι το Ηπειρώτικο του Αποσταγματοποιείου Zoinos.

03Υπάρχει κάποια διαφορά στα παλαιωμένα αποστάγματα ανάλογα με την περιοχή παραγωγής τους;

 

Όλα είναι ζήτημα ποικιλίας σταφυλιού. Τα παλαιωμένα αποστάγματα της Κρήτης, του νησιού όπου βασιλεύουν το Βιδιανό, η Βηλάνα και το Μοσχάτο Σπίνας, έχουν διαφορά από τα παλαιωμένα αποστάγματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στη Θεσσαλία, για παράδειγμα, κυριαρχεί το Μοσχάτο Αμβούργου, ενώ στην Ήπειρο σκήπτρα κατέχουν η Ντεμπίνα κι η Ιζαμπέλα.

04 Ποια είναι η ιδανική περίσταση για να απολαύσω παλαιωμένα αποστάγματα;

 

Ένα πλούσιο γεύμα, ειδικά αν περιλαμβάνει κυνήγι ή καπνιστό ψάρι, αξίζει να συνοδεύεται ή να ακολουθείται από παλαιωμένο τσίπουρο ή παλαιωμένη τσικουδιά. Από την άλλη, τι καλύτερο από την απόλαυση ενός τέτοιου αποστάγματος στο μπαρ με παρέα ή στο σπίτι με καλό βιβλίο;

05 Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο παλαιωμένο απόσταγμα για ένα δείπνο;

 

Αν το δείπνο είναι σχεδιασμένο για… σαρκοφάγους, τότε ένα απόσταγμα βαθιάς παλαίωσης, όπως το Μανιφέστο Grego του Αποστολάκη ή το Dark Cave του Τσιλιλή, είναι ιδανικές επιλογές. Γαστρονομικώς ελαφρύτερα δείπνα ταιριάζουν με ανάλογης παλαίωσης αποστάγματα, όπως του Νταραίου και της Οικογένειας Σπυρόπουλου.

06 Πώς μπορώ να αποθηκεύσω σωστά τα παλαιωμένα αποστάγματα για να διατηρήσουν τη γεύση τους;

 

Φυλάξτε τα εκτός ψυγείο, σχολαστικά πωματισμένα και μακριά από το ηλιακό φως και τις πηγές θερμότητας.

07 Υπάρχουν προτάσεις για να σερβίρω τα παλαιωμένα αποστάγματα με τον καλύτερο τρόπο;

 

Η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος των παλαιωμένων αποσταγμάτων είναι οι 15°C, ωστόσο μη διστάσετε να τα απολαύσετε και σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία, πχ. με τη βοήθεια πάγου. Επίσης, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιωμένο απόσταγμα ως συστατικό κοκτέιλ, πχ. ενός Old Fashioned.

08Έχει σημασία το ποτήρι από το οποίο πίνω το παλαιωμένο απόσταγμα που έχω επιλέξει;

 

Μεγάλη! Ο αρωματικός πλουραλισμός του παλαιωμένου αποστάγματος είναι η μισή απόλαυσή του. Προτιμήστε ποτήρι με πόδι, του οποίου η διάμετρος χείλους να είναι μικρότερη από τη μέγιστη διάμετρό του. Γεμίστε το μπολ του ποτηριού μέχρι τη μέση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σχετικά μεγάλη επιφάνεια υγρού. Δώστε στα αρώματα τη δυνατότητα να αναδυθούν, αλλά και τη δυνατότητα να συμπυκνωθούν στη στενότερη κορυφή του ποτηριού, εκεί δηλαδή που θα βρεθεί η μύτη σας.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.