Εκπληκτικοί συνδυασμοί σε μαρμελάδες φρούτων, που ταιριάζουν απόλυτα με γλυκά και αλμυρά. Aνακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία μας!
Τα φρούτα μιας delicatessen μαρμελάδας προέρχονται από επιλεγμένους αγρούς. Ταυτόχρονα, μια μαρμελάδα αυτού του είδους περιλαμβάνει στη σύστασή της ιδιαίτερα υλικά, που δεν απαντώνται στην παραδοσιακή μαρμελάδα ή στερείται συγκεκριμένων υλικών (πχ. κατώτερης ποιότητας γλυκαντικών), που συχνά χρησιμοποιούνται στην κοινή μαρμελάδα.
Ενισχύουν το γευστικό και αρωματικό της προφίλ με στοιχεία που απουσιάζουν από μια κοινή μαρμελάδα. Τυπικό είναι το παράδειγμα του ούζου, όπου η χαρακτηριστική διάσταση του γλυκάνισου «αγκαλιάζει» τον φρουτώδη κορμό της μαρμελάδας. Ταυτόχρονα, τα αλκοολούχα συστατικά προσθέτουν όγκο στο οργανοληπτικό προφίλ του προϊόντος.
Σε μια ποιοτική μαρμελάδα, η γεύση κυριαρχείται από το φρούτο και όχι από τη γλυκαντική ουσία. Πολλές φορές, μάλιστα, γλυκαντικές ουσίες απουσιάζουν πλήρως, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο σαφής η φυσική οξύτητα του φρούτου παραγωγής. Επιπρόσθετα, μια ποιοτική μαρμελάδα έχει ελάχιστο ή μηδενικό ποσό πηκτικής ουσίας, με αποτέλεσμα να διαθέτει πιο φυσική υφή. Τέλος, ο χρόνος ζωής της είναι μικρότερος, αφού στερείται συντηρητικών.
Συνδυάστε μαρμελάδα δαμάσκηνο με κλασική γραβιέρα και παλαιωμένο ερυθρό κρασί. Η μαρμελάδα ροδάκινο, συνοδευόμενη από ελαφρύ λευκό τυρί, όπως ανθότυρο, «δένει» υπέροχα με λευκό κρασί. Τέλος, μαρμελάδα φράουλα, μασκαρπόνε και ροζέ κρασί είναι συνδυασμός που «σκοτώνει».
Μαρμελάδα, της οποίας η συσκευασία έχει ανοιχτεί, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα δροσερό και σκιερό ράφι είναι αρκετό.