Αν ψάχνετε ποκιλία από Sake, θα την βρείτε σε εμάς! Διαθέτουμε Sake με ελαφριές ή έντονες νότες αρωμάτων. Πρόκειται για αλκοολούχο ποτό, που προέρχεται από ρύζι και παράγεται στην Ιαπωνία.
Ο αυθεντικός ιαπωνικός χαρακτήρας του, αλλά και η προέλευσή του από ρύζι είναι οι δύο κύριες αιτίες μοναδικότητας του σάκε. Επίσης, σπουδαία διαφορά του σάκε από τα τυπικά ποτά είναι η απουσία απόσταξης κατά την παρασκευή του.
Στη μία από τις δύο επιλογές κυριαρχούν τα αρώματα κόκκινων φρούτων και η επίγευση διαθέτει αίσθηση γλυκύτητας. Στην άλλη επιλογή πρώτο ρόλο έχουν τα αρώματα εσπεριδοειδών, ενώ αίσθηση προκαλεί η έντονη οξύτητα.
O βασικός τύπος σάκε περιλαμβάνει λευκόσαρκα φρούτα, μπανάνα και πεπόνι στο γευστικό του χαρακτήρα. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι τροπικός, χωρίς να λείπουν νότες εσπεριδοειδών. Πολλές φορές, το σάκε διαθέτει και βοτανική διάσταση, που εκπροσωπείται από στοιχεία γρασιδιού και γλυκάνισου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νότες βανίλιας και βουτύρου είναι πάντα παρούσες και η οξύτητα πάντα ισορροπημένη.
Το σάκε ταιριάζει ιδανικά με φαγητό. Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα πλούσιο γεύμα, αξίζει να το απογειώσετε με τη συνδρομή του σάκε.
Δεν ταιριάζει μονάχα το σούσι ιδανικά με σάκε. Μπριζόλες στα κάρβουνα, ψητό ψάρι, πράσινες σαλάτες, παραδοσιακές πίτες και ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα ταιριάζουν κι αυτά υπέροχα με σάκε. Ακόμα και γλυκά, όπως cheesecake και millefeuille, είναι πρόθυμα να συνδυαστούν με σάκε.
To σάκε μπορεί να διατηρηθεί εντός η εκτός ψυγείου. Αυτό κρίνεται με βάση την προτίμηση. Αν επιλέξετε να το διατηρήσετε εκτός ψυγείου, φροντίστε το σημείο αποθήκευσης να είναι απαλλαγμένο από υγρασία και ηλιακό φως.
Από τη στιγμή που ένα μπουκάλι ανοίγεται, ο χρόνος της μιας εβδομάδας κυλάει αντίστροφα. Ωστόσο, προτιμήστε να ολοκληρωθεί η κατανάλωση του σάκε εντός τριών ημερών, για να μη χαθούν πολύτιμα αρωματικά συστατικά του. Ένα άθικτο μπουκάλι καλό είναι να ανοιχτεί εντός διετίας από την παραγωγή τού περιεχομένου.
Τα μικρά αδιαφανή ποτήρια, χαρακτηριστικά του ιαπωνικού πολιτισμού, είναι τα ιδανικότερα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ποτήρια για εσπρέσο ή σφηνάκια, αλλά μην παρασυρθείτε και καταναλώσετε το σάκε αναλόγως. Φροντίστε η θερμοκρασία του να είναι δροσερή.
Συνδυάστε ιαπωνικό ουίσκι και σάκε με άρωμα δαμάσκηνου, σε αναλογία 1:2. Προσθέστε πάγο και μια λεπτή φέτα lime. Οπαδοί της βότκας θα ενθουσιαστούν, αν τη συνδυάσουν με σάκε, χυμό ανανά και χυμό λεμονιού, σε αναλογία 1:4:1:1. Ο πάγος είναι κι εδώ απαραίτητος. Τέλος, όσοι επιθυμούν πιο τροπικό αποτέλεσμα, ας συνδυάσουν λευκό ρούμι, σάκε, χυμό λεμόνι ή lime και σιρόπι ζάχαρης, σε αναλογία 2:1:1:1. Μερικά παγάκια και μικρή ποσότητα πουρέ μπανάνας επιβάλλονται.