Ανακαλύψετε εκλεκτές χειροποιήτες σοκολάτες με φρούτα και ξηρούς καρπούς, που θα εκπλήξουν γευστικά τον ουρανίσκο σας.
Καταρχάς, ξεχωρίζουν λόγω της σχεδίασης της συσκευασίας τους. Το περιεχόμενο, όμως, είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Οι σοκολάτες αυτές είναι, κατά κανόνα, χειροποίητες. Για την παρασκευή τους ακολουθούνται ιδιαίτερες συνταγές, που οδηγούν σε αποτέλεσμα μοναδικής γεύσης. Τέλος, τις περισσότερες φορές απουσιάζει η κοινή ζάχαρη, αφού τη θέση της κατέχει κάποια άλλη, πιο «φιλική» προς την υγεία μας γλυκαντική ουσία.
Η περιεκτικότητα σε κακάο δηλώνει το ποσοστό συμμετοχής του κακάο στη σύσταση της σοκολάτας. Όσο το ποσοστό αυτό αυξάνεται, τόσο μειώνεται το ποσοστό των υπόλοιπων συστατικών (πχ. της ζάχαρης και του βουτύρου). Έτσι, αυξάνονται η πικρότητα και η διατροφική αξία της σοκολάτας.
Μέγιστη σημασία έχει η προέλευση του κακάο και η ποιότητα των υπόλοιπων συστατικών. Σημαντική, επίσης, είναι η συνταγή που ακολουθείται για την παρασκευή της. Τέλος, μια premium σοκολάτα οφείλει να είναι χειροποίητη.
Το βασικότερο στοιχείο της σοκολάτας είναι το κακάο. Αν το κακάο προέρχεται από επιλεγμένες φυτείες και η επεξεργασία του γίνει με προσεκτικές μεθόδους, τότε η σοκολάτα που φτιάχνεται από αυτό θα είναι ανώτερης ποιότητας.
To Chocolate Martini είναι μια από τις πιο κλασικές περιπτώσεις. Η βότκα συνδυάζεται με λικέρ σοκολάτας, ενώ τρίμματα από πλάκα σοκολάτας delicatessen διασκορπίζονται στην επιφάνεια του κοκτέιλ. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βυθίστε ελαφρώς το χείλος του ποτηριού σε λιωμένη σοκολάτα. H mousse σοκολάτα με brandy είναι επίσης κλασική. Κατά την ανάμιξη της λιωμένης σοκολάτας με αυγό και βούτυρο, προστίθεται μικρή ποσότητα brandy, που θα προσφέρει φρουτώδη διάσταση στο αποτέλεσμα.