Η κόκκινη μπύρα ταιριάζει ιδανικά με πολλά φαγητά. Βρείτε τις καλύτερες κόκκινες μπύρες και γευθείτε κάτι διαφορετικό!
Εκτός από την ερυθρωπή εμφάνισή τους, οι κόκκινες μπύρες ξεχωρίζουν για τα χαρακτηριστικά στοιχεία καραμέλας στη γεύση τους.
Σε ένα από τα στάδια της βυνοποίησης, η πράσινη βύνη (δηλαδή οι κόκκοι δημητριακού που έχουν μόλις βλαστήσει) αποξηραίνεται. Αν αυτό το «ψήσιμο» πραγματοποιηθεί σε ελαφρώς μεγαλύτερο βαθμό, τότε η τελική βύνη αποκτάει καφετί χρώμα. Το χρώμα αυτό ευθύνεται για την ερυθρωπή χροιά της μπύρας, που προκύπτει μετέπειτα.
H ιρλανδική McFarland και η εγχώρια Νήσος Αποκάλυψη κρίνονται κατάλληλες για τον αρχάριο.
Το άρωμα του λυκίσκου είναι σχετικά ήπιο, διότι μέρος της μύτης κατακλύζεται από στοιχεία ψωμιού και καραμέλας. Η αίσθηση της τελευταίας είναι έντονη και στη γεύση. Άλλες νότες στον ουρανίσκο περιλαμβάνουν γλυκά μπαχαρικά, καφέ και φρούτα του δάσους.
Τα είδη και οι ποικιλίες δημητριακών που καλλιεργούνται από χώρα σε χώρα διαφέρουν. Τα στελέχη ζυμών που χρησιμοποιούνται από χώρα σε χώρα επίσης διαφέρουν. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο τελικό προϊόν της ζυθοποίησης. Για παράδειγμα, οι κόκκινες μπύρες των Βρετανικών Νήσων είναι λιγότερο τραγανές από τις ελληνικές, αλλά υπερτερούν στο σώμα και στις νότες καφέ και σοκολάτας.
Η κόκκινη μπύρα είναι all-season απόλαυση. Η μεστότητά της ταιριάζει με το χειμώνα και η λεπτότητά της ταιριάζει με το καλοκαίρι.
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα, bbq, πίτσα, μπέργκερς και πιάτα με μανιτάρια και λιαστές τομάτες αποτελούν ιδανική συντροφιά της κόκκινης μπύρας. Φυσικά, όπως κάθε μπύρα, έτσι και η κόκκινη ταιριάζει με μια ποικιλία ξηρών καρπών.
Το ψυγείο είναι η αγαπημένη θέση της κόκκινης μπύρας. Συσκευασίες που δε χωρούν σε αυτό καλό είναι να φυλάσσονται σε δροσερό σημείο, χωρίς υγρασία.
Το εύρος θερμοκρασίας σερβιρίσματος της κόκκινης μπύρας κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 βαθμών Κελσίου. Τα κατάλληλα ποτήρια για κόκκινη μπύρα συνήθως είναι στενότερα στο κατώτερο μισό και φαρδύτερα στο ανώτερο.