Βρείτε εύκολα και γρήγορα ισπανική Σαγκρία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Η σαγκρία είναι κρασί, εμπλουτισμένο με κομμάτια ή εκχυλίσματα ή χυμούς φρούτων, πράγμα που ουδέποτε συμβαίνει στα τυπικά κρασιά. Ενίοτε προστίθενται μπαχαρικά, brandy, λικέρ φρούτου ή ζάχαρη. Η περιεκτικότητά της σαγκρίας σε αλκοόλ έχει ως ανώτατο όριο το 12%, ενώ του κρασιού έχει ως μέσο όρο το 12%.
Η σαγκρία είναι ένα «εύκολο» και δροσιστικό αλκοολούχο. Όποια κι αν δοκιμάσει κανείς για ξεκίνημα, θα μείνει ικανοποιημένος.
Ο φρουτώδης χαρακτήρας υπερισχύει στη γεύση και στο άρωμα της σαγκρίας. Τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού βάσης ενισχύονται από τα μπαχαρικά και τα εσπεριδοειδή (ή άλλα φρούτα) που προστίθενται. Το τελικό προϊόν αποκτάει μια διάσταση πορτοκαλιού, λεμονιού, φράουλας και κανέλας.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σαγκρία παράγουν μονάχα η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το κρασί βάσης στην Ισπανία είναι συνήθως ερυθρό ξηρό. Στην Πορτογαλία, ως βάση χρησιμοποιείται συχνά port, δηλαδή ενισχυμένο γλυκό κρασί.
Τα πάρτυ, οι γάμοι, οι καλοκαιρινές απογευματινές συναντήσεις, οι επέτειοι και τα ήσυχα ανοιξιάτικα βράδια είναι ιδανικά για την απόλαυση μιας σαγκρίας.
Γενικά, η σαγκρία ταιριάζει με φαγητά αλμυρά, καπνιστά και πικάντικα. Πιάτα με μανιτάρια, με blue cheese, με προσούτο και με καπνιστό σολομό συνοδεύονται ιδανικά από ένα ποτήρι δροσερής σαγκρίας.
H σαγκρία απολαμβάνεται κρύα, οπότε πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο. Μια ανοιχτή φιάλη έχει τις πέντε μέρες, ως μέγιστο χρονικό διάστημα διατήρησης στην ψύξη.
Χρησιμοποιήστε κατάλληλο ποτήρι με πόδι. Σε αντίθεση με το τυπικό κρασί, μην περιοριστείτε στο ⅓ της χωρητικότητάς του. Γεμίστε το κανονικά, προσθέστε λεπτή φέτα πορτοκαλιού στο χείλος και απολαύστε σε μέση θερμοκρασία 5°C.
Μια δημοφιλής πρόταση είναι το Mexican Mule. Περιέχει τεκίλα, σαγκρία και μπύρα ginger, σε αναλογία 1:1:2. Σερβίρεται σε ποτήρι χωρίς πόδι, με λεπτές φέτες lime στο χείλος. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η Sangrita, μια παραλλαγή της Margarita. Αντί η τεκίλα και το Cointreau να αναμιχθούν με χυμό lime, αναμειγνύονται με σαγκρία. Και πάλι, μια λεπτή φέτα lime στο χείλος του ποτηριού κρίνεται απαραίτητη.