Έξι είναι τα βήματα για να σχηματιστεί το υπέροχο κονιάκ Hennessy. Αρχικά, σταφύλια της ποικιλίας Ugni Blanc, γνωστής και ως Trebbiano, συλλέγονται από τους αμπελώνες του νομού Charente. Ύστερα, ο χυμός τους ζυμώνεται και αποστάζεται δύο φορές. Το απόσταγμα που προκύπτει, συχνά αποκαλούμενο eau-de-vie, οδηγείται σε βαρέλια παλαίωσης. Κατά το τέταρτο βήμα, επιλέγονται δείγματα ώριμων αποσταγμάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο «ζόρικο» πέμπτο βήμα, που δεν είναι άλλο από την ανάμιξη. Έτσι, γεννιέται το κατάλληλο blend, που τελικά εμφιαλώνεται. Μια φιάλη με κονιάκ Hennessy είναι πανέμορφη, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.