Καναδέζικα Ουίσκι

Ο Καναδάς συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή Ουίσκι και εδώ μπορείτε να βρείτε κάποια από τα πιο γνωστά.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Canadian Club 12 Y.O. 700ml

30,47 €

Canadian Club 700ml

22,20 €

Crown Royal Deluxe 1Lt

42,36 €

Συχνές Ερωτήσεις

01 Τι είναι το καναδέζικο ουίσκι και πώς διαφέρει από άλλα είδη ουίσκι;

 

Καναδέζικο είναι το ουίσκι που φτιάχνεται εντός της καναδικής επικράτειας από οποιαδήποτε είδη δημητριακών, έχει τουλάχιστον 40% αλκοολικό τίτλο και παλαιώνεται για τουλάχιστον 3 χρόνια σε βαρέλια ανώτερης χωρητικότητας 700 λίτρων. Διαφέρει από τα ουίσκι του υπόλοιπου κόσμου στο γεγονός ότι επιτρέπεται να εμπλουτίζεται, μέχρι το ποσοστό του 9,09%, με άλλα οινοπνευματώδη, όπως μπέρμπον, ρούμι ή κρασί! Πρόκειται για το πιο «ανοιχτόμυαλο» και ταυτόχρονα υποτιμημένο ουίσκι του κόσμου, αφού η δυνατότητα αυτής της προσθήκης εκτοξεύει τον πλουραλισμό του σε δυσθεώρητα, για τα υπόλοιπα ουίσκι, επίπεδα.

02 Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της γεύσης των καναδέζικων ουίσκι;

 

Είναι απαλότερα στον ουρανίσκο, σε σχέση με πολλά άλλα ουίσκι, με γεύσεις και αρώματα σφενδάμου, βανίλιας, δρυός και καραμέλας. Στοιχεία μπαχαρικών είναι επίσης παρόντα, άλλοτε γλυκύτερων, όπως κανέλας και άλλοτε πικάντικων, όπως πιπεριού.

03 Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής του καναδέζικου ουίσκι;

 

Δημητριακά (καλαμπόκι, σίκαλη, σιτάρι, κριθάρι) σε οποιαδήποτε αναλογία, βυνοποιούνται, ζυμώνονται και αποστάζονται. Το απόσταγμα φυλάσσεται εντός βαρελιού για τουλάχιστον 3 χρόνια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται. Η προσθήκη χρωστικής ή άλλων οινοπνευματωδών είναι προαιρετική.

04 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καναδέζικου και αμερικανικού ουίσκι;

 

Το αμερικανικό ουίσκι φτιάχνεται κατά τουλάχιστον 51% από καλαμπόκι και παλαιώνεται σε καινούρια, εσωτερικά καψαλισμένα βαρέλια. Δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση στο καναδέζικο. Το αμερικανικό ουίσκι δεν επιτρέπεται να χρωματιστεί τεχνητά, ούτε να αρωματιστεί με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στο καναδέζικο, αρκεί οι προσθήκες να μην ξεπερνούν το 9,09% του τελικού όγκου του.

05 Ποιοι είναι οι πιο γνωστοί οίκοι παραγωγής καναδέζικου ουίσκι;

 

Οι πλέον γνωστοί οίκοι είναι οι Canadian Club Distillery και Crown Royal Distilling Co.

06 Ποιο καναδέζικο ουίσκι προτείνετε σε κάποιον που δοκιμάζει για πρώτη φορά;

 

Ιδανικό ξεκίνημα αποτελεί η απλή μορφή (3 ετών παλαίωσης) του Canadian Club, που μάλλον αποτελεί το πιο διάσημο καναδέζικο ουίσκι παγκοσμίως.

07 Πώς επηρεάζει η παλαίωση τη γεύση του καναδέζικου ουίσκι;

 

Η παλαίωση μετατρέπει το ουίσκι σε πιο πολύπλοκη εμπειρία. Σε γενικές γραμμές, προσδίδει νότες αμυγδάλου, καραμέλας, καπνού και ξύλου. Φυσικά, το είδος του βαρελιού παλαίωσης έχει τεράστια σημασία (καινούριο ή μεταχειρισμένο, καψαλισμένο ή όχι).

08 Ποιο καναδέζικο ουίσκι είναι καλύτερο για κοκτέιλ;

 

Όλα είναι κατάλληλα. Όπως και με τα ουίσκι άλλων χωρών, η συμμετοχή ενός βαθιά παλαιωμένου θα προσφέρει στο κοκτέιλ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

09 Ποιες είναι οι βασικές περιοχές παραγωγής καναδέζικου ουίσκι και πώς επηρεάζουν τη γεύση του;

 

Prairies: Βρίσκονται στο δυτικό ήμισυ του Καναδά (Alberta, Saskatchewan, Manitoba) και παράγουν ουίσκι που θυμίζει μπέρμπον. Maritimes: Βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού και παράγουν ελαφρύτερα ουίσκι, με έντονο το στοιχείο της βανίλιας. Quebec: Βρίσκεται ενδιάμεσα των δύο προηγούμενων περιοχών και παράγει ουίσκι πλούσιου σώματος, εξαιτίας της παλαίωσης σε μεταχειρισμένα βαρέλια κρασιού ή brandy.

10 Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για να επιλέξω ένα premium καναδέζικο ουίσκι;

 

Η παλαίωση και το «ψαγμένο» blend αποτελούν τα κυριότερα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.