Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Κρυστάλλινο και λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με φίνα αρώματα γιγαρτόκαρπων, εσπεριδοειδών και γλυκιά χροιά πεπονιού στο τέλος. Το ξύλο είναι διακριτικό δίνοντας προτεραιότητα στο φρούτο. Στο στόμα είναι αρκετά γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία - δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Chardonnay 100%
Αμπελώνας
Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. Αμπελοτεμάχιο Τραμόντο 19,90 στρέμματα, περιοχή Αμυνταίου, σε υψόμετρο 648 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, βλέποντας το όρος Βόρας.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή σε λεπτόκοκκο γαλλικό, προέλευσης Vosges, δρύινο βαρέλι (νέο), «λευκού» καψίματος 225lt, με περιοδική ανάδευση των οινολασπών για 7 μήνες.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται αρμονικά με λευκά κρέατα ψητά ή με πλούσιες κρεμώδης σάλτσες, συνοδεία λαχανικών, γλυκάδια μοσχαρίσια, ψαρικά ψητά ή μαγειρεμένα σε λευκές σάλτσες, καθώς και με καπνιστά ψαρικά.
Σερβίρεται
Στους 13 °C