Αποτελεί το αποτέλεσμα συνεργασίας τριών γυναικών: δύο αποσταγματοποιών δεύτερης γενιάς και μιας δυναμικής παρουσίας, με ευρεία εμπειρία και γνώση στην βιομηχανία ποτών.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Αρώματα πιπεριού και κανέλας εντοπίζονται εύκολα στη μύτη, ενώ τα άνθη μυρτιάς ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα. Στο στόμα, είναι λιπαρό, λόγω των 4 υλικών που εκχυλίστηκαν μέσω ατμού, ενώ εμφανίζεται αμέσως η φυσικότητα από τον άρκευθο και τον κρίταμο, που παιχνιδίζει ευχάριστα με τον πικάντικο χαρακτήρα του κορίανδρου, του ροζ πιπεριού και της κανέλας. Ταυτόχρονα, γήινα στοιχεία διακρίνονται στο φόντο. Στην επίγευση κυριαρχούν οι γεύσεις των μπαχαρικών.
Παραγωγή
Η μοναδικότητά του έγκειται στον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα που αποκτάει από τα βοτανικά στοιχεία των ελληνικών βουνών και της ελληνικής θάλασσας. Προσδιορίζεται ως χειροποίητο, για να δοθεί έμφαση στον τρόπο επιλογής και συνδυασμού των συστατικών, με τα οποία αρωματίζεται το ουδέτερο απόσταγμα από σιτηρά. Ο όρος "distilled gin" αντιστοιχεί στην 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης σε άμβυκα, που συνδυάζεται με τις τεχνικές των ικανότερων αρωματοποιών. Οι παραγωγοί του Grace Gin ερεύνησαν και πειραματίστηκαν για δώδεκα μήνες με την συνταγή, μέχρι να καταλήξουν στα 13 βοτανικά, αλλά και της τεχνικές εκχύλισης που θα χρησιμοποιούσαν. Έτσι, πρώτα εφάρμοσαν ασυνεχή απόσταξη, για να αρωματίσουν την αλκοολική βάση με τα 8 βοτανικά: άρκευθο, ρίζα αγγελικής, ρίζα ίριδας, φλούδες εσπεριδοειδών, κάρδαμο, κορίανδρο και κασσία. Έπειτα, πήραν μόνο την καρδιά, την οποία ενίσχυσαν αρωματικά με τη διαδικασία της υδροατμοαπόσταξης, της τεχνικής που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αιθέριων ελαίων. Εκτός των αρχικών αρωματικών, πρόσθεσαν φύλλα σχίνου, φύλλα μυρτιάς και άνθη πορτοκαλιάς από την Εύβοια και τα συνδύασαν τέλεια με κρίταμο από την Κρήτη και ροζ πιπέρι. Προκειμένου να διατηρηθούν τα αρώματα πλούσια και ζωηρά, εφαρμόστηκε μονάχα διακριτικό φιλτράρισμα. H αλκοολική δύναμη του Grace Gin είναι 45,7% vol και το κυρίαρχο άρωμα του είναι ο άρκευθος, που δε διστάζει να παρασύρει μαζί του τον απίθανο χαρακτήρα του κρίταμου και του σχίνου.
Σερβίρεται
Πίνεται σκέτο ή με πάγο, ενώ συνδυάζεται υπέροχα στα πιο δημιουργικά cocktails.