Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Βαθυκόκκινο, πυκνό χρώμα. Συμπυκνωμένη, πολυεπίπεδη παρουσία, που κυριαρχείται από τα αρώματα των μαύρων φρούτων, της βανίλιας, του φρυγανισμένου ψωμιού, της σοκολάτας και των μπαχαρικών. Στόμα σαρκώδες, καλοδομημένο, με αισθητές αλλά αριστοκρατικές τανίνες, που ντύνονται με άφθονο, ώριμο φρούτο. Θερμό και γενναιόδωρο, διατηρεί μια αξιοζήλευτη ισορροπία, που ολοκληρώνεται με το μακρύ, μπαχαρένιο τελείωμα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Cabernet Sauvignon 90%, Αγιωργίτικο 10%
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Προέρχεται από πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες. Παλαιώνει για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, το 50% των οποίων ανανεώνεται κάθε χρόνο. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο γι’ αυτό και μπορεί να εμφανισθεί ίζημα στη φιάλη. Συνιστάται η μετάγγιση σε καράφα.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Αγαπάει τα κόκκινα κρέατα και ιδιαίτερα το αρνί, σχεδόν σε όλες τις παρασκευές του. Συνδυάζεται ακόμα με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας, σταβλίσια σπαλομπριζόλα, πάπια ψητή ή λαγό σαλμί.
Σερβίρεται
Στους 15 - 18°C