Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Πλούσιο κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα και κεραμιδί ανταύγειες. Τα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, με κυρίαρχα τη ντομάτα και το σύκο, συνδυάζονται με αυτά της παλαίωσης, όπως η κανέλλα, η βανίλια, το ξύλο και τα μπαχαρικά. Στιβαρό κρασί με σώμα που χαρακτηρίζεται από πολλές και ώριμες τανίνες, γεγονός που μαρτυρούν την πολύχρονη παλαίωση. Επίγευση που διαρκεί.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνας
Οι αμπελώνες της περιοχής βρίσκονται στις ηλιόλουστες νοτιοανατολικές πλαγιές του Βερμίου, προφυλαγμένοι από τους κρύους βόρειους ανέμους. Οι άφθονες βροχοπτώσεις και το σχετικά δροσερό κλίμα παίζουν ευεργετικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη καρποφορία των φυτών. Τα εδάφη είναι αργιλοπηλώδη, ασβεστούχα ιδανικά για την παραγωγή κρασιών με πλούσιο σώμα.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση με έντονο βαθμό εκχύλισης συστατικών, απαραίτητων για ένα κρασί παλαίωσης. Παλαιώνει για τέσσερα χρόνια συνολικά, εκ των οποίων τα 2 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (Allier, Never 225 lt). Έχει δυναμικό παλαίωσης 12 - 15 χρόνια.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ιδανικός συνδυασμός με πικάντικα πιάτα με πλούσια μπαχαρικά, όπως αγριογούρουνο στη γάστρα, κατσίκι γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια, χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς. Ποικιλίες πικάντικων τυριών, όπως καπνιστό Μετσοβόνε και gouda παλαιωμένο.
Σερβίρεται
Στους 16 - 18°C