Νερό

Το νερό είναι ένας φυσικός πόρος τεράστιας σημασίας, γιατί αποτελεί βασικό παράγοντα για τη ζωή και την ανάπτυξη. Σας προσφέρουμε μεγάλη γκάμα εμφιαλωμένου νερού, για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Νερό Αύρα 1.5Lt (6x1.5Lt)

2,60 €

Νερό Αύρα 500ml (24x500ml)

4,35 €

Νερό Βίκος 1.5Lt (6x1.5Lt)

1,80 €

Νερό Βίκος 10Lt (2x10Lt)

5,50 €

Νερό Βίκος 500ml (24x500ml)

3,55 €

Νερό Βίκος Δωδεκάδα 500ml (12x500ml)

1,80 €
Sold Out

Νερό Ζαγόρι 1.5Lt (6x1.5Lt)

1,80 €

Νερό Ζαγόρι 500ml (24x500ml)

3,70 €

Νερό Θεόνη 1.5Lt (6x1.5Lt)

2,40 €

Νερό Θεόνη 500ml (24x500ml)

4,40 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Ποια είναι τα διαφορετικά είδη νερού που προσφέρετε στην κατηγορία;

 

Υπάρχει νερό από τα βουνά της Ηπείρου, εκεί που ο αλπικός χαρακτήρας είναι έντονος. Υπάρχει νερό από τα βουνά της Αχαΐας, εκεί που η θαλασσινή αύρα δίνει τη δική της νότα. Υπάρχει νερό από τα βουνά της δυτικής Θεσσαλίας, εκεί που το ορεινό ανάγλυφο είναι μαγευτικό.

02Υπάρχει κάποια διαφορά στο νερό ανάλογα με την περιοχή προέλευσης;

 

Το γεωλογικό υπόβαθρο κάθε πηγής ευθύνεται για το ηλεκτρολυτικό προφίλ κάθε είδους νερού. Για παράδειγμα, το νερό της Αχαΐας είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιόντα νατρίου και μαγνησίου, συγκριτικά με το νερό της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Αντίθετα, το νερό της Ηπείρου είναι σαφώς πλουσιότερο σε όξινα ανθρακικά ιόντα, σε σχέση με το νερό των άλλων δύο περιοχών.

03Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ανθρακούχου και μη ανθρακούχου νερού;

 

Το ανθρακούχο νερό, είτε φυσικά είτε τεχνητά, περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, που γίνεται αισθητό με τη μορφή φυσαλίδων. Το μη ανθρακούχο νερό στερείται του συστατικού αυτού, άρα δεν έχει φυσαλίδες.

04 Πώς επηρεάζουν τα μέταλλα τη γεύση και την ποιότητα του νερού;

 

Για να χαρακτηριστεί το νερό ως ποιοτικό, η περιεκτικότητά του σε μέταλλα πρέπει να βρίσκεται εντός συγκεκριμένων ορίων. Παράβαση των ορίων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για τη λειτουργία των νεφρών και την ηλεκτρολυτική ισορροπία του οργανισμού. Πολλές φορές, το αισθητήριο της γεύσης μας είναι ικανό να διακρίνει αν το νερό που πίνουμε είναι ιδιαίτερα φτωχό ή ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα. Στην πρώτη περίπτωση, το νερό είναι γευστικά «άχρωμο», άρα και δυσάρεστο, ενώ στη δεύτερη είναι γλυφό ή στυφό, δηλαδή γευστικά «σκληρό».

05Ποια είναι η σωστή αποθήκευση του νερού για διατήρηση της φρεσκάδας του;

 

Δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται το νερό στο ψυγείο, ωστόσο είναι επιτακτικό να μην ακτινοβολείται από τον ήλιο και να μη δέχεται την επίδραση πηγών θερμότητας.

06Ποιο είδος νερού συνιστάται για να μειωθεί η αλκοολική ένταση ενός κοκτέιλ χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση;

 

Οποιοδήποτε είδος νερού είναι κατάλληλο, αρκεί να χρησιμοποιείται φειδωλά. Τις περισσότερες φορές, το νερό προστίθεται με τη μορφή πάγου.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.