X

Filter by:

Clear All

Τσίπουρο

Το Τσίπουρο είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό από την απόσταξη στεμφύλων που παράγεται μετά το τέλος του τρύγου. Βρείτε σε αυτή την κατηγορία Αποστάγματα Σταφυλής και Τσίπουρο.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Τσίπουρο Μουζακίου Αμπελώνες Λιάππα Χωρίς Γλυκάνισο 500ml

13,39 €

Τσίπουρο Μπαμπατζίμ Με Γλυκάνισο 200ml

4,90 €

Τσίπουρο Μπαμπατζίμ Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,84 €

Τσίπουρο Μπαμπατζίμ Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

14,76 €

Τσίπουρο Νταραίος Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,33 €

Τσίπουρο Νταραίος Χωρίς Γλυκάνισο 500ml

13,39 €

Τσίπουρο Πειρίθοον Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,84 €

Τσίπουρο Σπυρόπουλου Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,27 €

Τσίπουρο Στεφανούρη Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

5,58 €

Τσίπουρο Στεφανούρη Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

16,27 €

Τσίπουρο Στουπάκη Μαύρο Ρόδο 200ml

5,46 €

Τσίπουρο Στουπάκη Μαύρο Ρόδο 700ml

16,00 €

Τσίπουρο Τσιλιλή Με Γλυκάνισο 200ml

4,64 €

Τσίπουρο Τσιλιλή Με Γλυκάνισο 700ml

14,88 €

Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,58 €

Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 700ml

14,63 €

Τσίπουρο Τυρνάβου Xωρίς Γλυκάνισο 200ml

4,15 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Τι είναι το τσίπουρο και πώς παρασκευάζεται;

 

Το τσίπουρο είναι απόσταγμα. Τα υπολείμματα σύνθλιψης του σταφυλιού (κατά την οινοποίηση) αφήνονται να υποστούν αλκοολική ζύμωση και στη συνέχεια αποστάζονται σε άμβυκα, μαζί με νερό. Στην απόσταξη μπορεί να συμμετέχει ακόμα και οξειδωμένο κρασί ή και ζυμωμένοι χυμοί άλλων φρούτων.

02Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο τσίπουρο με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο;

 

Αν στον άμβυκα προστεθεί γλυκάνισος, τότε το τσίπουρο που προκύπτει διαθέτει το χαρακτηριστικό άρωμά του. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά.

03Ποια είναι τα πιο δημοφιλή brands τσίπουρου στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος;

 

Το Δεκαράκι, το Τσίπουρο Μπαμπατζίμ, το Τσίπουρο Τσιλιλή, το Τσίπουρο Αποστολάκη και το Κατώγι Αβέρωφ είναι τα πιο δημοφιλή στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος.

04Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να σερβίρω τσίπουρο;

 

Το τσίπουρο με γλυκάνισο απολαμβάνεται συνήθως με πάγο. Το μη αρωματισμένο ποικίλει ως προς τον τρόπο κατανάλωσης. Άλλοι το προτιμούν σε θερμοκρασία δωματίου, άλλοι το διατηρούν απλώς στο ψυγείο και άλλοι προσθέτουν πάγο για να το δροσίσουν περισσότερο. Η εποχή του έτους, κατά την οποία απολαμβάνουμε το μαγικό αυτό απόσταγμα, παίζει επίσης το ρόλο της.

05Ποια συνοδευτικά φαγητά ταιριάζουν καλύτερα με το τσίπουρο;

 

Το τσίπουρο μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα. Περισσότερο ταιριάζει με θαλασσινούς μεζέδες, πλατώ τυριών και αλλαντικών, φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς και ψητό κρέας.

06Ποια είναι η διαδικασία παλαίωσης του τσίπουρου και πώς επηρεάζει τη γεύση;

 

Η παραμονή του τσίπουρου σε βαρέλια, συνηθέστερα δρυός, προσδίδει στο τσίπουρο γεύσεις μελιού, ξύλου, βανίλιας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Συχνά, η επίγευσή του γίνεται γλυκύτερη και ξηρότερη.

07Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός premium τσίπουρου;

 

Όλα τα παλαιωμένα τσίπουρα μπορούν να θεωρούνται premium ποτά. Συνδυάζουν τον φρουτώδη χαρακτήρας του απλού τσίπουρου με τη δύναμη του βαρελιού. Ωστόσο, η παλαίωση δεν είναι ο μοναδικός δρόμος προς την premium σφραγίδα. Όταν ένα τσίπουρο είναι μονοποικιλιακό, ικανό να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της ποικιλίας προέλευσης, τότε δίκαια μπορεί να αποκαλείται premium.

08Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο τσίπουρο για δώρο;

 

Οι λάτρεις του ουίσκι θα εκτιμήσουν σίγουρα ένα παλαιωμένο τσίπουρο. Οι λάτρεις των άχρωμων αποσταγμάτων, όπως του τζιν και της βότκας, ίσως προτιμούσαν ένα τσίπουρο χωρίς άγγιγμα βαρελιού. Σε κάθε περίπτωση, ένα οποιοδήποτε τσίπουρο καταξιωμένου παραγωγού αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο.

09Ποια είναι η σωστή μέθοδος αποθήκευσης του τσίπουρου, μετά το άνοιγμα;

 

Ο κανόνας θυμίζει το ούζο. Αν το τσίπουρο έχει γλυκάνισο, τότε αποθηκεύεται εκτός ψυγείου. Αν δε διαθέτει, τότε φυλάσσεται οπουδήποτε, ανάλογα με την προτίμηση του καθένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τοποθετούν τη φιάλη στην κατάψυξη, προκειμένου να αυξήσουν το ιξώδες του ποτού και να μετριάσουν την «επιθετικότητά» του στο λαιμό.

10Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας;

 

Δύο είναι τα επίπεδα των διαφορών: οι ποικιλίες του σταφυλιού και η προσθήκη μυρωδικών. Η Θεσσαλία, για παράδειγμα, φημίζεται για τις νότες τριαντάφυλλου στο τσίπουρό της, γιατί συχνά χρησιμοποιείται το Μοσχάτο Τυρνάβου ως πρώτη ύλη. Στην Ήπειρο το τσίπουρο είναι πιο «αυστηρό». Σε πολλά μέρη της Μακεδονίας, ο γλυκάνισος κυριαρχεί στο χαρακτήρα του τσίπουρου, ενώ στην Πελοπόννησο συναντάμε μεγάλο πλουραλισμό, εξαιτίας του πλήθους ποικιλιών αμπελιού και προσεγγίσεων παρασκευής.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.