Ο πρώτος άμβυκας της οικογένειας Καρδάση αποκτήθηκε το 1924. Η πολυετής τεχνογνωσία στην απόσταξη πήρε σάρκα και οστά, με τη μορφή εταιρείας, το 1991. Το εμφιαλωμένο τσίπουρο, αν και αρχικά αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, κατάφερε τελικά να κερδίσει τους καταναλωτές. Η εμπιστοσύνη των τελευταίων έδωσε ώθηση στον εκσυγχρονισμό του αποσταγματοποιείου. Σήμερα, τα προϊόντα Καρδάση πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα του εσωτερικού, αλλά έχουν κατακτήσει και πολλές χώρες του εξωτερικού.