Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ένα γαστρονομικό ροζέ με πλούσια γεύση και άρωμα, πολύπλοκο και μοναδικό. Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, απαλό κοραλλί. Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.
Ποικιλιακή σύνθεση
Ασύρτικο(40%) & Αγιωργίτικο(60%)
Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας Ασπρόκαμπου Νεμέας (υψ. 650 μ.)
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Δύο Ελληνικές ποικιλίες, τέσσερις διαφορετικοί τρόποι οινοποιήσης.
Το Ασύρτικο ζυμώνει σε καινούργια βαρέλια 400 λίτρων δρυός καθώς και σε κεραμικούς αμφορείς 250 λίτρων μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες. το Αγιωργίτικο ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και σε τσιμεντένια μοντέρνα δεξαμενή σε σχήμα αυγού (Concrete Egg) για επίσης 4 μήνες.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ταιριάζει με ζυμαρικά με θαλασσινά, λαδερά-γεμιστά, πουλερικά ψητά φούρνου, σαλάτες λαχανικών ανάμικτες, ψάρι τηγανητό
Σερβίρεται
Στους 8°C