Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Είναι φωτεινό, με απαλό ροζ χρώμα που θυμίζει τα μεγάλα ροζέ της Προβηγκίας. Ξεχωριστά αρώματα κόκκινων φρούτων, κερασιού, κόκκινου μήλου, πορτοκαλιού, σαγκουίνι και νότες τριαντάφυλλου. Ισορροπημένο, μεσαίο σώμα με ευχάριστη οξύτητα στον ουρανίσκο, με ευχάριστη και μακράς διάρκειας επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Syrah, Grenache Rouge, Αγιωργίτικο
Αμπελώνας
Ο αμπελώνας του La Tour Melas βρίσκεται στο χωριό Αχίνος της Στερεάς Ελλάδας. Το terroir των κεκλιμένων αναβαθμών αποτελείται από προσχωσιγενή χαλίκια του Τεταρτογενούς και υψώνεται έως και 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που το χωρίζουν μόνο 2 χιλιόμετρα. Αυτά τα χαλίκια αποτελούνται κυρίως από άργιλο, άμμο, κόκκους και ασβεστολιθικά παράκτια συσσωματώματα προφέρουν οίνους άριστης ποιότητας.
Oινοποίηση- Ωρίμανση
Καταναλώνεται σε διάστημα από 1 έως 3 χρόνια από το έτος παραγωγής.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει λαδερά πιάτα, μπαρμπούνια τηγανητά, γαρίδες, πιάτα αλλαντικών αλλά και με εξωτική κουζίνα είτε κινέζικη, ταϋλανδέζικη αλλά και μεξικάνικη.
Σερβίρεται
Στους 9-12 °C.