Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ένα ροζέ που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα και γλυκό, φρουτώδες άρωμα από βατόμουρο, μέλι και φρέσκα άνθη τριαντάφυλλου.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Moσχοφίλερο - Cabernet Sauvignon
Αμπελώνας
Σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ο τοπικός αμπελώνας Μπουτάρη, στη Μαντίνεια, εκτάσεως 310 στρεμμάτων. Τη μεγαλύτερη έκτασή του καλύπτει η γηγενής ποικιλία Μοσχοφίλερο. Επίσης καλλιεργούνται οι ποικιλίες Gewurztraminer, Chardonnay και κάποιες ακόμα υπό πειραματισμό ελληνικές και ξενικές. Ο αμπελώνας είναι ξηρικός, ηλικίας 25-35 χρόνων. Μεγάλο μέρος του αμπελώνα αποτελείται από χαλικώδεις πλαγιές με ανατολική έκθεση, πράγμα που εξασφαλίζει καλή ωριμότητα και άριστη ποιότητα πρώτης ύλης. Τα εδάφη είναι αργιλώδη και αργιλοπηλώδη, καλώς στραγγιζόμενα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ηπειρωτικό με ψυχρό χειμώνα και θερμό καλοκαίρι.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ροζέ οινοποίηση με την τεχνική της αφαίμαξης. Το γλεύκος παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα για περιορισμένο χρόνο ενώ στην συνέχεια απομονώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για την ανάδειξη των δευτερογενών αρωμάτων της ζύμωσης. Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μερικούς μήνες μέχρι την εμφιάλωση του. Μπορεί να καταναλωθεί ως και 2 χρόνια αργότερα.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται ιδανικά με πιάτα ζυμαρικών με λευκή ή ροζέ σάλτσα, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ξιφία, τόνο και άλλα ψάρια φούρνου. Επίσης, συνοδεύει άριστα, φρούτα και επιδόρπια με βάση τη φράουλα και τα κεράσια.
Σερβίρεται
Στους 8-12°C