Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Χαρακτηρίζεται από έναν κομψό και ανάλαφρο χαρακτήρα. Στη μύτη, ξεχωρίζουν αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών, ενώ μετά τον αερισμό αναδύονται νότες ροδάκινου και πομέλο. Στο στόμα, το κρασί είναι καθαρό, με αρμονική ισορροπία και δροσιστική επίγευση που αφήνει διακριτικές νότες εσπεριδοειδών.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Grenache 60%, Cinsault 35%, Syrah 3%, Mourvedre 1%, Tibouren 1%. Όλα τα σταφύλια είναι 100% βιολογικά.
Αμπελώνας
Οι αμπελώνες της Προβηγκίας, γνωστοί για το μοναδικό τους terroir, συνδυάζουν ασβεστολιθικά, αργιλώδη και πετρώδη εδάφη, προσφέροντας εξαιρετική αποστράγγιση και ιδανικές συνθήκες για την ωρίμανση των σταφυλιών. Το μικροκλίμα, επηρεάζεται από τον άνεμο, τον ήλιο και το υψόμετρο, εξασφαλίζει τη φαινολική ωριμότητα των σταφυλιών, διατηρώντας παράλληλα φρεσκάδα και οξύτητα.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ο τρύγος γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα πριν την ανατολή, σε θερμοκρασίες 6 - 8°C, για να διατηρηθεί η φρεσκάδα των σταφυλιών. Μετά τη διαλογή και την αποβοστρύχωση, τα σταφύλια υφίστανται απαλή εκχύλιση και η ζύμωση γίνεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία. Τον Δεκέμβριο, οι ποικιλίες ενώνονται για να δημιουργήσουν το τελικό blend. Στη συνέχεια, το κρασί ωρίμαζει σε ανοιξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τρείς μήνες, διατηρώντας την απόλυτη διαύγεια και αρωματική του ένταση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται ιδανικά με τη μεσογειακή κουζίνα, ελαφριά ζυμαρικά, σούσι και ψητά θαλασσινά
Σερβίρεται
Στους 6 - 8°C