Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Με χρώμα στην ανοιχτόχρωμη παλέτα του σολομού και με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, φράουλες, βατόμουρα, πετροκέρασα, βύσσινο από το Μαυρούδι Θράκης. Η ορυκτότητα του Ασύρτικου τα εσπεριδοειδή και ο δυναμικός του χαρακτήρα φανερώνεται στο στόμα γενναιόδωρα με τραγανή οξύτητα, σύνθετη και πληθωρική επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μαυρούδι Θράκης 60%, Ασύρτικο 40%
Αμπελώνας
Βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα σε απόσταση 5 χλμ από την θάλασσα.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Συνοινοποίηση με προ ζυμωτική κρυoεκχύλιση για λίγες ώρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε δεξαμενή στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικοί συνδυασμοί
Συνοδεύει θαλασσινά, ωμά όστρακα, sushi, λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα, κόκκινα κρέατα με ελαφριές σάλτσες, αρνί, μανιτάρια, τυριά.
Σερβίρεται
Στους 10 - 12°C