Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα. Μύτη με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα, καθώς και φρεσκοκομμένων μανιταριών. Στόμα πληθωρικό, με νότες μπαχαρικών. Οι φυσαλίδες τού προσδίδουν δροσερό και νεανικό χαρακτήρα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Ντεμπίνα 50%, Βλάχικο και Μπεκάρι 50%
Αμπελώνας
Ντεμπίνα: Πρωτόπαππας Ζίτσας
Βλάχικο και Μπεκάρι: Δραγατσούρα Ζίτσας
Αμπελώνες νοτιοδυτικής έκθεσης, σε επικλινή, ασβεστολιθικά εδάφη, υψόμετρου 550 - 600 μέτρων.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Συνοινοποίηση των τριών γηγενών ηπειρώτικων ποικιλιών. Μετά την έκθλιψη των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει με τα στέμφυλα για λίγες ώρες, σε χαμηλή θερμοκρασία. Η πρώτη ζύμωση πραγματοποιείται σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, για την παραγωγή του οίνου βάσης. Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται σε αυτόκλειστες ανοξείδωτες δεξαμενές (methode Charmat), κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, για την πρόκληση φυσικού αφρισμού. Η παραμονή στις οινολάσπες για τρεις περίπου μήνες προσδίδει επιπλέον πολυπλοκότητα και δομή.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ιδανικός συνδυασμός με λευκό και κόκκινο κρέας, ψάρια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, ριζότο, ηπειρώτικες πίτες και γλυκά.
Σερβίρεται
Στους 6 - 8°C