Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό, με χρυσές ανταύγειες και αρωματική πολυπλοκότητα εξωτικών φρούτων & λευκών λουλουδιών, κυρίαρχα τυπικά χαρακτηριστικά της γνωστής ποικιλίας. Στο στόμα ελαφρύ, δροσιστικό και παιχνιδιάρικο χάρη στο Gewurztraminer, με πολύ ευχάριστη οξύτητα και φινετσάτη επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Mαλαγουζιά 95%, Gewurztraminer 5%
Αμπελώνας
Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ο μικρός ποταμός Περμισσός, συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν μεταξύ 3-5% κλίση. Καλλιέργια σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης γεωργίας, που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, του καταναλωτή και των ανθρώπων που εργάζονται στους αγρούς. Οι περισσότερες ποικιλίες φυτεύονται σε γραμμικούς αμπελώνες διαμορφωμένους σε σύστημα διπλό cordon royat. 'Ολα τα αμπέλια είναι σε πυκνά φυτεμένες σειρές, μια τεχνική που οδηγεί σε χαμηλότερες αποδόσεις ανά αμπέλι και επομένως σε υψηλότερης ποιότητας σταφύλια. Η παραγωγή είναι 1,9kg/ πρέμνο. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Κρυοεκχύλιση για 10 ώρες στους 8°C σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και στη συνέχεια ψυχρή ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία στους 17°C. Συνίσταται η κατανάλωση του, στα 2 - 4 έτη της ζωής του.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ελληνική & μεσογειακή κουζίνα, φρέσκα θαλασσινά, λευκά κρέατα, ζυμαρικά με απαλές σάλτσες, φρέσκες σαλάτες με χορταρικά εποχής ή ακόμα καλύτερα και σκέτο αλλά στη σωστή θερμοκρασία.
Σερβίρεται
Στους 8 - 10°C