Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Το χρώμα του είναι ελαφρώς πορτοκαλί και κίτρινο. Δεν έχει φιλτραριστεί, συνεπώς έχει αισθητή θολερότητα και πιθανό λεπτό στρώμα ιζήματος. Γεμάτο και τανικό σώμα. Τα αρώματά του είναι πιο περίπλοκα και εξελιγμένα από τα έντονα αρώματα λουλουδιών που κάποιος θα περίμενε από ένα φρέσκο κρασί Μοσχάτου. Ακροβατεί ανάμεσα στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Φουντούκι, κεδρόμηλο, κίτρινο μήλο, μέλι, γλυκό περγαμόντο, αποξηραμένο πορτοκάλι, είναι μόνο κάποια από τα αρώματά του.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μοσχάτο Σπίνας 100%
Αμπελώνας
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες μας 200 στρεμμάτων βρίσκονται στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Κρήτης, στις Δαφνές Ηρακλείου και σε υψόμετρο 350 – 450 μέτρων. Τα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής και το μικροκλίμα που επικρατεί θεωρούνται ιδανικά για την παραγωγή καλής ποιότητας σταφυλιών.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε
για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Χάρη στις ταννίνες μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με κόκκινα κρέατα. Απολαύστε το με αρνάκι στο φούρνο με μπαχαρικά, αλλά τολμήστε το και με ένα steak. Φυσικά, συνοδεύει άψογα λιπαρά, ψητά ψάρια (σολωμό, τόνο, χέλι), με σάλτσες εσπεριδοειδών ή καπνιστά, καθώς και σκληρά / παλαιωμένα τυριά. Το περίπλοκο προφίλ του μπορεί να
συμπληρώσει επίσης πιάτα με μπαχαρικά όπως σαφράν, κανέλλα ή κάρδαμο, καθιστώντας το υπέροχο με μαροκινά ή μικρασιάτικα πιάτα, αλλά
και να ισορροπήσει ιδιαίτερες γεύσεις όπως φαγητά της παραδοσιακής
Ιαπωνικής κουζίνας (σόγια).
Σερβίρεται
Στους 10°C - 12°C