Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, που εύκολα θα σε έκαναν να πιστεύεις πως είναι Pinot Noir. Πολυεπίπεδη μύτη, σε πυροβολεί με ταχύτητα πολυβόλου με λουλούδια, φράουλες, κράνα, βύσσινα, τοματίνια, κεράσια και φραμπουάζ και όλα αυτά σε ένα γλυκό μπαχαρένιο φόντο. Βοτανικές νύξεις δενδρολίβανου, ευκαλύπτου και φασκόμηλου βάζουν την τελευταία πινελιά. Στο στόμα έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση και δομή, με μεταξένιες τανίνες και κοφτερή οξύτητα. Μαρμελάδα σμέουρο, αγριοφράουλα, φρέσκο βύσσινο, ρόδι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, μέντα, λεβάντα, τριαντάφυλλο, τσάι, βανίλια, μπαχάρι και πράσινο πιπέρι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνας
Αυτόριζος αμπελώνας ξινόμαυρου ηλικίας 54 εών, φυτεμένος στην περιοχή της φυτείας σε ασβετολιθικό και γρανιτικό έδαφος.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Τα σταφύλια είναι κατά 40% «whole cluster » και η ζύμωση πραγματοπιείται με γηγενείς ζύμες. Η εκχύλιση διαρκεί για 20 μέρες. Η ωρίμανση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά βαρέλια 500 λίτρων, δεύτερης χρήσης, για 12 μήνες.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Μπορεί να ταιριάξει με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.
Σερβίρεται
Στους 17 °C