Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στις Η.Π.Α επικρατούσε ένα ανατρεπτικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, κάποιοι bartenders από τη Νέα Ορλεάνη αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τη μάζα και να ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο club. Για συνδετικό κρίκο αυτού του club επέλεξαν το Jagermeister. Πίνοντας ένα Jager, τα μέλη του club αποκτούσαν κάτι σαν ένα μυστικό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους. Σ` αυτό συντέλεσε η ιδιαίτερη γεύση του ποτού αλλά και το γοτθικό σχήμα του μπουκαλιού μαζί με το ελάφι και το σταυρό που αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του Jagermeister. Έτσι, το Jagermeister ξεκίνησε στην Αμερική ως το αυθεντικό σφηνάκι των bartenders για να διαδοθεί, στη συνέχεια, σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια επιτυχία του αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, το 2005, ανέβηκε στη 13η θέση σε παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων (Impact International).
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Με γεμάτη έντονη γεύση, πολύπλοκο, με γεύσεις γλυκόριζας, μαύρης σοκολάτας, σιροπιού, φλοιών λεμονιού, κανέλας, ginger, άνισο και αποξηραμένη μέντα. Σιροπένια γλυκύτητα με ισορροπημένη ποσότητα μπαχαρικών και πιπεριών.
Παραγωγή
Το 1878, η οικογένεια Mast άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αλκοολούχων ποτών σε μια κωμόπολη της Γερμανίας, το Wolfenbuttel, και το 1935 δημιούργησε το πρώτο Jagermeister. H συνταγή παραγωγής του Jagermeister παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα - μόνο 3 άνθρωποι τη γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο.
Σερβίρεται
Το Jagermeister πίνεται αυστηρά παγωμένο (κατάψυξη στους -20 °C) με τους εξής τρόπους:
- Σε σφηνάκι
- Σκέτο με πάγο
- Cocktail Jagerito (tonic, δυο φύλλα δυόσμου, δυο κομμάτια lime, μαύρη ζάχαρη και τριμμένο πάγο)
- Με χυμό πορτοκάλι
- Mε ice tea ροδάκινο