X

Filter by:

Clear All

Ελληνικές Μπύρες

Μπύρες από όλη την Ελλάδα γεμάτες γεύση και άρωμα! Διαλέξτε ανάμεσα από τις καλύτερες ετικέτες της αγοράς.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Νήσος Θολή Μίας Χρήσης 330ml

2,60 €

Νίκη Amber Lager Μίας Χρήσης 330ml

2,68 €

Νύμφη Κουτί 500ml Τετράδα

7,17 €

Πικρή I.P.A. Μίας Χρήσης 330ml

2,94 €

Συχνές Ερωτήσεις

01 Τι είναι αυτό που κάνει τις ελληνικές μπύρες ξεχωριστές, σε σύγκριση με άλλες μπύρες;

 

Οι ελληνικές μπύρες είναι πράγματι ξεχωριστές. Αιτία γι’ αυτό είναι ο αδιάκοπος πειραματισμός των ντόπιων ζυθοποιών με νέα στελέχη ζύμης. Κυριότερη αιτία, όμως, είναι η χρήση συστατικών της ελληνικής φύσης. Τα δημητριακά και ο λυκίσκος που παράγονται στην Ελλάδα έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα έχουν τα κάθε λογής βότανα, που χαρίζουν μοναδικά αρώματα κατά τη ζυθοποίηση.

02 Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ελληνικές μπύρες στην κατηγορία σας;

 

Μία από τις πιο δημοφιλής ελληνικές μπύρες είναι η Νύμφη, που τιμάει τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή τη νύμφη του Θερμαϊκού. Επίσης δημοφιλείς είναι η Νήσος, από το ξακουστό νησί της Τήνου και η Voreia, ένα διαμάντι μικροζυθοποιίας της βόρειας Ελλάδας.

03 Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι ελληνικής μπύρας που προσφέρετε;

 

Έχοντας ως κριτήριο την εμφάνιση, υπάρχουν ελληνικές μπύρες κάθε τύπου: ξανθιές, θολές, κόκκινες και μαύρες. Έχοντας ως κριτήριο τον τρόπο ζυθοποίησης, υπάρχουν και πάλι όλοι οι τύποι: ale και lager. Μάλιστα, στο χώρο της ale μπύρας, μπορεί κανείς να βρει IPA, porter, stout και wit, ενώ στο χώρο της lager μπύρας είναι παρούσες τόσο οι «απλές» lager, όσο και οι pilsener.

04 Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και οι γεύσεις των ελληνικών μπυρών;

 

Αν και ο όρος χρησιμοποιείται περισσότερο στον οινικό χώρο, εκείνο που χαρακτηρίζει την ελληνική μπύρα είναι το terroir. Κατά κανόνα, οι εγχώριες μπύρες είναι πιο «λεπτές» από τις ξένες. Διαθέτουν διακριτικότερη αίσθηση λυκίσκου, πιο κρυστάλλινη γεύση δημητριακών και διανθίζονται από βοτανικά στοιχεία που μονάχα η ελληνική ύπαιθρος μπορεί να προσφέρει.

05 Υπάρχουν ελληνικές μπύρες κατάλληλες για κοκτέιλ;

 

Μπύρα σε κοκτέιλ; Κι όμως, ναι! Δοκιμάστε να αναμίξετε μια ελαφριά ξανθιά lager, όπως η Νήσος ή η Magnus με τεκίλα. Προσθέστε και λίγο Cointreau και το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει. Εναλλακτικά, συνδυάστε ουίσκι σίκαλης με μια Lola IPA ή μια Dr. Haze IPA, για να παντρέψετε τη μεστή γεύση του δημητριακού με τη γλυκόπικρη διάσταση των εσπεριδοειδών. Από το παιχνίδι δε θα μπορούσε να λείπει το τζιν, που ταιριάζει υπέροχα με μια σχετικά «βοτανική» pilsener, όπως η Voreia.

06 Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι γνωστές για την παραγωγή μπύρας;

 

Η Μακεδονία και η Θράκη, με τις απέραντες εκτάσεις δημητριακών, είναι από τις γνωστότερες. Εκεί, για παράδειγμα, εδρεύει η Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδας. Για τον ίδιο λόγο, γνωστή είναι και η Θεσσαλία, με τη Ζυθοποιία Πηνειού ως σπουδαίο παράδειγμα.

07 Πώς επηρεάζει η χρήση τοπικών υλικών τη γεύση της ελληνικής μπύρας;

 

Τα τοπικά υλικά αντικατοπτρίζουν το ήπιο κλίμα και τα αμέτρητα μικροπεριβάλλοντα της ελληνικής επικράτειας. Ο πλουραλισμός γεύσεων και αρωμάτων των υλικών αυτών ενσαρκώνεται στην ελληνική μπύρα, μετατρέποντάς τη σε μια ιδιαίτερη εμπειρία προϊόντος ζύμωσης.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.