Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, ξεκινά με μια διακριτική ζωϊκότητα ενώ όσο εξαϋλώνεται απελευθερώνει ένα σύνθετο μπουκέτο ωρίμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και σύκου, μέλι πεύκου, καφέ και κακάο, καβουρδισμένα αμύγδαλα Ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα, άφθονο φρούτο, σύνθετη επίγευση.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μαυρούδι 60%, Merlot 20%, Cabernet Sauvignon 20%
Αμπελώνας
Βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα. Αμμώδεις λόφοι με πετρώδες υπέδαφος σε βάθος 70 - 80 εκ. και σε απόσταση από την θάλασσα 5χλμ. Μεσογειακό κλίμα με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια και η διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα είναι στους 13 - 15°C.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Προζυμωτική κρυεκχύλιση, μακρά ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, ωρίμανση με λεπτές λάσπες για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση. Απολαύστε το σήμερα και για τα επόμενα 5 - 7 χρόνια.
Γευστικοί συνδυασμοί
Λεύκα και κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με λαχανικά, BBQ, κυνήγι, πίτες, τυριά ωρίμανσης.
Σερβίρεται
Στους 18°C