Η Cachaca Ypioca, είναι ο καρπός τεσσάρων γενεών αποσταγματοποιών της οικογένειας Telles, από το 1846, όταν ο Dario Telles De Menezes έγινε ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου. Η Ypioca, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός cachaca στη Βραζιλία.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Στη μύτη έχει αρώματα μπανάνας, καπνιστού ψωμιού, σταφυλιών και πράσινου μήλου. Υπάρχουν και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα, τα μπαχαρικά γίνονται πιο έντονα, με κύρια αυτά της κανέλας και του μαύρου πιπεριού. Συνοδεύονται από γεύσεις πράσινου μήλου, σταφίδας και βουτύρου. Η επίγευση είναι πικάντικη, με νύξεις ψωμιού.
Παραγωγή
Η υψηλή ποιότητά της διασφαλίζεται τόσο από την προσεκτική επιλογή και ομαδοποίηση των ζαχαροκάλαμων, όσο και από τη χρησιμοποίηση μόνο πέντε από τις διαθέσιμες ποικιλίες. Αλέθονται προσεκτικά για 36 ώρες, διαδικασία καταλυτική, αφού ακολουθεί η ζύμωση, με σκοπό την πρώτη ανάπτυξη αλκοολικών βαθμών. Μετά την απόσταξη, η Cachaca Ypioca παλαιώνει σε περίπου 20 διαφορετικούς τύπους βαρελιών, ώστε να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της. Τέλος, το blending, είναι ένα καθοριστικό σημείο πριν την εμφιάλωση, που διασφαλίζει την συνέπεια του γευστικού προφίλ της Cachaca Ypioca.
Σερβίρεται
Απολαύστε τη με πάγο είτε σε cocktail.