Βρείτε εδώ τις πιο γνωστές ετικέτες σε Πουρέδες Φρούτων. Mixer, Monin, Odk και Ponthier για να φτιάξετε τα καλύτερα cocktail!
Πολλούς! Πέρα από τους συνηθισμένους, όπως φράουλα, κεράσι και μπανάνα, υπάρχουν και άλλοι, όπως ακτινίδιο, βατόμουρο, καρύδα και ρόδι.
Έχουν τον ίδιο ρόλο με τους χυμούς. Έχουν, όμως, πιο φρουτώδη χαρακτήρα, συγκριτικά με τους χυμούς και προσδίδουν εντονότερο χρώμα. Ο δημιουργός του κοκτέιλ οφείλει να στίψει τον πουρέ, σε αντίθεση με την απλή προσθήκη των υπόλοιπων υλικών.
Αν θέλετε να απολαύσετε μια εξαιρετική καλοκαιρινή ιδέα, αναμίξτε βότκα με πουρέ φρούτων του πάθους. Προσθέστε λίγο φρέσκο χυμό λάιμ, καθώς και λικέρ triple sec ή Cointreau. Λίγες σταγόνες σιροπιού αγαύης απογειώνει το αποτέλεσμα. Αν έχετε όρεξη για ιταλικού ταμπεραμέντου κοκτέιλ, προσθέστε πουρέ ροδάκινου σε κρασί Prosecco. Μερικές σταγόνες χυμού κερασιού ή βατόμουρου θα προσφέρουν λαμπερό χρώμα.
Χρησιμοποιώντας μπλέντερ, το φρούτο μετατρέπεται σε πουρέ. Στη συνέχεια, προστίθεται ζάχαρη και κατάλληλο οξύ, προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και οξύτητας. Η αναλογία γλυκαντικού και οξέος εξαρτάται από τη φύση του κάθε φρούτου. Τα φρέσκα φρούτα δεν υφίστανται επεξεργασία και αποθηκεύονται σε απλή ψύξη, σε αντίθεση με τους κατεψυγμένους πουρέδες.
Πάντα στην κατάψυξη, αλλά για όχι παραπάνω από ένα εξάμηνο.
Το μυστικό είναι οι πρωτότυπες ιδέες κι ο αυτοσχεδιασμός. Πουρέδες μπορούν εύκολα να χρησιμοποηθούν σε mocktails, στη ζαχαροπλαστική ή ακόμα και στη μαγειρική.