Το 1995 ο Alberto Antonini, ένας γνωστός οινοποιός της Τοσκάνης, και ο Antonio Morescalchi, ένας νέος επιχειρηματίας, έκαναν ένα ταξίδι για να επισκεφθούν τις αναπτυσσόμενες οινοπαραγωγικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Εντυπωσιάστηκαν αμέσως από τους αμπελώνες που ευδοκιμούν στο μεγάλο υψόμετρο και το ξηρό κλίμα της Μεντόζα. Επέστρεψαν στην Τοσκάνη εντυπωσιασμένοι όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από τις ανεξερεύνητες δυνατότητες του Malbec, ενός σταφυλιού που είχε ισχυρή τοπική παράδοση. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος του κρασιού είδε τη Mendoza να αγωνίζεται να αποβάλει την εικόνα του χύμα κρασιού της, οι δύο νεαροί Ιταλοί είδαν τη Mendoza ως ένα μέρος όπου οι παραδοσιακές αμπελουργικές αξίες και η άψογη γη θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν με μια σύγχρονη οινοποιητική προσέγγιση και διεθνή εμπειρία. Αντί να φυτέψει το Cabernet Sauvignon και το Merlot, όπως έκαναν πολλοί άλλοι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η ομάδα αποφάσισε να επενδύσει την εμπιστοσύνη της στο Malbec. Σήμερα, το Malbec είναι η ποικιλία για την οποία είναι περισσότερο γνωστή η Αργεντινή.