Η Don Julio έχει το όνομα του ιδρυτή της, που πρωτοστάτησε με την πρώτη τεκίλα πολυτελείας του κόσμου, φτιαγμένη κατά 100% από μπλε αγαύη. Ο Don Julio Gonzalez ξεκίνησε το ταξίδι παραγωγής της τεκίλας του το 1942 και ήταν από τους πρώτους που καλλιέργησαν ένα-ένα τα φυτά της αγαύης με το χέρι, για να εξασφαλίζεται η ωριμότητά τους.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Στη μύτη έχει αρώματα από φρέσκο lime, grapefruit και μανταρίνι, μαζί με μια έντονη αίσθηση καραμέλας. Στο στόμα είναι πλούσια, με γεύσεις ψημένης αγαύης, μελιού και δρυός. Η επίγευσή της είναι απαλή και πικάντικη, με ίχνη μελιού.
Παραγωγή
Η καλλιέργεια της αγαύης, αποκλειστικά στα υψίπεδα του Jalisco στο Μεξικό, δίνει ένα πιο γλυκό ύφος στην τεκίλα. Ο Don Julio ψήνει τα φύλλα της αγαύης για τρεις μέρες, πριν αποστάξει το γλυκό χυμό τους. Η Don Julio αποστάζεται σε αποστακτήρες με επένδυση χαλκού, σε μικρές ποσότητες, με τον αριθμό της παρτίδας σε κάθε φιάλη. Η Anejo, έχει παλαιωθεί για 18 μήνες σε Αμερικάνικα βαρέλια λευκής δρυός, σε μικρές παρτίδες.
Σερβίρεται
Απολαύστε τη σκέτη, με πάγο και lime είτε σε ένα απολαυστικό cocktail.