X

Filter by:

Clear All

Ούζο

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο παραγωγό Ούζου; Σε εμάς θα βρείτε αυτό που αναζητάτε καθώς διαθέτουμε την μεγαλήτερη γκάμα της αγοράς.

Φίλτρα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Ούζο Πλωμαρίου 200ml

4,46 €

Ούζο Πλωμαρίου 700ml

13,17 €

Ούζο Σαμαρά Κόκκινο 200ml

4,15 €

Ούζο Σαμαρά Μπλέ 200ml

3,72 €

Ούζο Στεφανούρη 200ml

4,43 €

Ούζο Στεφανούρη 700ml

13,33 €

Ούζο Στουπάκη Καζανιστό 200ml

3,77 €

Συχνές Ερωτήσεις

01Τι είναι το ούζο και πώς παρασκευάζεται;

 

Το ούζο είναι ένα απόσταγμα. Αλκοόλη αγροτικής προέλευσης, φυτικά μυρωδικά (κυρίως γλυκάνισος) και νερό τοποθετούνται σε άμβυκα και υφίστανται απόσταξη. Το προϊόν της απόσταξης ενσωματώνει τα παραπάνω μυρωδικά, οπότε γίνεται ελκυστικό για κατανάλωση. Πριν εμφιαλωθεί, αραιώνεται, ώστε να αποκτήσει ανεκτό αλκοολικό βαθμό.

02Ποια είναι τα πιο δημοφιλή brands ούζου στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος;

 

Το Ούζο Πλωμαρίου, το Ούζο Μπαμπατζίμ και το Ούζο Βαρβαγιάννη είναι τα πλέον δημοφιλή στην Κάβα Κωνσταντακόπουλος.

03Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ούζου με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο;

 

Δεν υπάρχει ούζο χωρίς γλυκάνισο! Η ίδια η νομοθεσία προϋποθέτει τη χρήση του στην παρασκευή ούζου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

04Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να σερβίρω ούζο;

 

Ιδανικά, το ούζο σερβίρεται κρύο. Τη ρύθμιση της κατάλληλης θερμοκρασίας αναλαμβάνουν τα παγάκια στο ποτήρι και όχι το ψυγείο.

05Ποια συνοδευτικά ταιριάζουν καλύτερα με το ούζο;

 

Η έντονη προσωπικότητα του ούζου απαιτεί πιάτα ανάλογης έντασης. Φαγητά θαλασσινής προέλευσης είναι τα καταλληλότερα.

06Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να σερβίρω ούζο;

 

Ιδανικά, το ούζο σερβίρεται κρύο. Τη ρύθμιση της κατάλληλης θερμοκρασίας αναλαμβάνουν τα παγάκια στο ποτήρι και όχι το ψυγείο.

07Ποια είναι η σωστή μέθοδος αποθήκευσης του ούζου μετά το άνοιγμα;

 

Η φιάλη πρέπει να τοποθετείται όρθια, ώστε να μην έρχεται το ούζο σε επαφή με το πώμα. Η αποθήκευση πρέπει να γίνεται εκτός ψυγείου, ώστε να αποφεύγεται η θόλωση του ποτού.

08Ποια είναι τα πιο γνωστά ούζα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας;

 

Γνωστότερο όλων είναι το ούζο Λέσβου. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται πατρίδα του ούζου. Ακολουθεί το ούζο Χίου, ενώ αρκετά ξακουστό είναι και το ούζο Καλαμάτας.

09Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο ούζο για δώρο;

 

Οι λάτρεις του ούζου θα εκτιμήσουν οποιαδήποτε ετικέτα, αρκεί αυτή να αναγράφει το όνομα ενός καταξιωμένου ποτοποιού.

10Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα και τη γεύση του ούζου;

 

Κατά κύριο λόγο, η γεύση του ούζου καθορίζεται από τα μυρωδικά. Σίγουρα η γεύση θα κυριαρχείται από γλυκάνισο, αλλά σημαντική συμβολή έχουν και άλλα μυρωδικά, αν υπάρχουν. Τέτοια είναι ο μάραθος και η μαστίχα. Η ποιότητα καθορίζεται από το ποσοστό απόσταξης. Ένα προϊόν 100% απόσταξης είναι πιο ποιοτικό και πιο «φιλικό» προς τον ουρανίσκο, σε σύγκριση με ένα προϊόν που προκύπτει όταν αλκοόλη αρωματισμένη μέσω απόσταξης αναμιγνύεται με αλκοόλη αρωματισμένη μέσω διαβροχής.

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.