Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώματα φρέσκιας άγριας φράουλας, ισορροπούν με τις δροσερές νότες του ρετσινιού, που αλλάζουν ανάμεσα στη μαστίχα και τα βότανα, και ενώνονται επάνω σε ένα καπνιστό φόντο από το βαρέλι. Η χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόμαυρου προσδίδει στο κρασί φρεσκάδα και ισορροπεί με την αρωματική ένταση του κρασιού πριν καταλήξει σε ένα παρατεταμένο πικάντικο τελείωμα.
Ποικιλιακή σύνθεση
Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνας
Το Ξινόμαυρο από το εξαιρετικό αμπελοτόπι της Φιλύρας στη Γουμένισσα, χάρη σε καλλιεργητικές τεχνικές, όπως ο πράσινος τρύγος, έδωσε σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, με πολύ υψηλά επίπεδα ωρίμανσης, παρότι τρυγήθηκε πολύ πρώιμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ροζέ οινοποίηση με παρατεταμένη εκχύλιση ωρών. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται εξ ολοκλήρου σε δρύινα βαρέλια παρουσία φρέσκου ρετσινιού. Πριν από την εμφιάλωση, το κρασί παραμένει στα βαρέλια για περίοδο περίπου 6 μηνών για να ωριμάσει σε λεπτές οινολάσπες. Η τελική επιλογή είναι ένα εξαιρετικά δουλεμένο χαρμάνι.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ιδανικός συνοδός για μανιτάρια στη σχάρα, θαλασσινά, καπνιστό σολομό σκέτο ή με ζυμαρικά, κοκκινιστά ψάρια, αρνάκι στη γάστρα ή τη σούβλα, σουτζουκάκια, ψητές μελιτζάνες, πιάτα της ασιατικής κουζίνας, όπως σολομός σούσι και λαχανικά tempura και πικάντικα σκληρά τυριά.
Σερβίρεται
Στους 10 - 12°C