Κτήμα Κυρ Γιάννη Πάλπο 750ml (2023), Λευκός Ξηρός Οίνος

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ Γιάννη

Πλούσιο χρυσό χρώμα που υποδεικνύει τον πλούσιο και ώριμο χαρακτήρα του Chardonnay. Στη μύτη, έντονα αρώματα δρύινου βαρελιού που συνοδεύονται από χαρακτηριστικά λευκών λουλουδιών, άνθη εσπεριδοειδών και πυρινόκαρπων φρούτων. Γεμάτο στόμα με βελούδινη επίγευση.

Διαθεσιμότητα: Άμεση Παραλαβή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 5376
18,97 €
-
+

Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά

Πλούσιο χρυσό χρώμα που υποδεικνύει τον πλούσιο και ώριμο χαρακτήρα του Chardonnay. Στη μύτη, έντονα αρώματα δρύινου βαρελιού που συνοδεύονται από χαρακτηριστικά λευκών λουλουδιών, άνθη εσπεριδοειδών και πυρινόκαρπων φρούτων. Γεμάτο στόμα με βελούδινη επίγευση.


Ποικιλιακή σύνθεση

Chardonnay 100%


Αμπελώνας

Το αμπελοτόπι του Πάλπο βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ. και υπάγεται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιο. Εδώ τα αμπέλια του Chardonnay φυτεύτηκαν το 1990, καθώς το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 700 κιλά ανά στρέμμα. Τα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Το κλίμα σε συνδυασμό με την παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή ευνοεί την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.


Οινοποίηση - Ωρίμανση

Επιλέγονται σταφύλια με υψηλό βαθμό ωριμότητας. Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται για να περάσουν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης, διαδικασία που βοηθά στη λήψη περισσότερων αρωματικών ουσιών από τον φλοιό της ρώγας και συμβάλλει στη δημιουργία αρωματικών κρασιών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα βαρέλια 228 lt. Ο τύπος αυτός των βαρελιών που χρησιμοποιείται στη Βουργουνδία έχει επιλεγεί ως ο καταλληλότερος για να αναδείξει τον χαρακτήρα του Chardonnay από το αμπελοτόπι του Πάλπο. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.


Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζεται με ψητά λευκά κρέατα, αστακό στη σχάρα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, μανιτάρια σε κρέμα γάλακτος, ώριμα τυριά.


Σερβίρεται

Στους 9°C

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Τύπος Κρασιού Λευκός Ξηρός
Κατάσταση Ήσυχος
Γλυκύτητα Ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση Chardonnay
Κατηγορία ΠΓΕ Φλώρινα
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Αμύνταιο
Ποσότητα Lt 0,750
Αλκοολικός Βαθμός % 13,5
Χρονιά 2023
Διατροφική Σήμανση Vegan

Για παραγγελίες εντός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 1-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε χερσαίους προορισμούς, εκτός Αττικής, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε νησιωτικούς προορισμούς, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-3 εργάσιμες ημέρες. Για παραγγελίες σε Δυσπρόσιτες Περιοχές , ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2-5 εργάσιμες ημέρες. Τα καλάθια και τα μπαούλα επειδή είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη μεταφορά, διακινούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις Αττικής. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 70 384.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.