Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα με πρωτογενή αρώματα εσπεριδοειδών, πεπονιού και γκρέιπφρουτ. Ένα κρασί δροσερό, νευρικό με μεσαία δομή και αρωματική επίγευση που διαρκεί.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Μοσχοφίλερο - Riesling - Chardonnay - Gewurztraminer
Αμπελώνας
Σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ο τοπικός αμπελώνας Μπουτάρη, στη Μαντίνεια, εκτάσεως 310 στρεμμάτων. Τη μεγαλύτερη έκτασή του καλύπτει η γηγενής ποικιλία Μοσχοφίλερο. Επίσης καλλιεργούνται οι ποικιλίες Gewurztraminer, Chardonnay και κάποιες ακόμα υπό πειραματισμό ελληνικές και ξενικές. Ο αμπελώνας είναι ξηρικός, ηλικίας 25-35 χρόνων. Μεγάλο μέρος του αμπελώνα αποτελείται από χαλικώδεις πλαγιές με ανατολική έκθεση, πράγμα που εξασφαλίζει καλή ωριμότητα και άριστη ποιότητα πρώτης ύλης. Τα εδάφη είναι αργιλώδη και αργιλοπηλώδη, καλώς στραγγιζόμενα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ηπειρωτικό με ψυχρό χειμώνα και θερμό καλοκαίρι.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Ξεχωριστή λευκή οινοποίηση των επι μέρους ποικιλιών με ποσοστό προζυμωτικής κρυοεκχύλισης. Στη συνέχεια, η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία (18-20°C) για την έντονη ανάδειξη των ποικιλιακών αρωμάτων. Το blend γίνεται στην φάση της ωρίμανσης. Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μερικούς μήνες μέχρι την εμφιάλωση του.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνδυάζεται ιδανικά με κοτόπουλο, γαλοπούλα και λιπαρά ψάρια (φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι). Επίσης, συνοδεύει άριστα πιάτα ορεκτικών & τυριών, σαλάτες και φρούτα.
Σερβίρεται
Στους 8 - 12°C