Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό βαθύ ρουμπινί χρώμα με καφετιές ανταύγειες, απόρροια της πενταετούς παλαίωσης. Το αρωματικό μπουκέτο είναι πλούσιο και σύνθετο, με νότες κορόμηλου, μαύρων μούρων και μπαχαρικών να κυριαρχούν, ενώ απαλές αρωματικές νότες δέρματος αποτυπώνονται στο φόντο. Στο στόμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, διότι δεν επικεντρώνεται μόνο στην άριστη ισορροπία γλυκού, οξύτητας και τανινών, αλλά και στην εξαιρετική ποιότητα αυτών. Έτσι, το φρούτο είναι τέλειο ωριμασμένο, η οξύτητα υπέροχα ενσωματωμένη και οι τανίνες καλοδουλεμένες, σε ένα σύνολο που διαθέτει εντυπωσιακό flavour και ιδιαίτερα μακρύ τελείωμα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Λιάτικο 100%.
Αμπελώνας
Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Τα σταφύλια μετά από αυστηρή επιλογή και αποβοστρύχωση, οδηγήθηκαν στον οινοποιητή. Ο σταφυλοπολτός παρέμεινε για εκχύλιση συνολικά 30 μέρες. Τις πρώτες 24 ώρες έγινε κρυοεκχύλιση στους 10°C - 12°C. Η αλκοολική ζύμωση ακολούθησε τις επόμενες 10 ημέρες στους 22°C - 23°C και με το τέλος της αλκοολικής, ξεκίνησε αυθόρμητα η μηλογαλακτική ζύμωση. Μετά τον διαχωρισμό των στέμφυλων από το κρασί, αυτό παρέμεινε στη δεξαμενή για δύο μήνες. Έπειτα απολασπώθηκε και οδηγήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και ωρίμασε για 18 μήνες. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε και παρέμεινε στη φιάλη για 30 μήνες, μέχρι την κυκλοφορία του. Έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, για τουλάχιστον μία δεκαετία.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει υπέροχα μαγειρευτά κρέατα, όπως μοσχαράκι κοκκινιστό και σπετζοφάι, καθώς επίσης και λαδερά πιάτα. Κυρίως όμως θα αναδείξει τις αρετές του δίπλα σε ψητά κόκκινα κρέατα, λόγου χάρη ένα T-bone steak, αλλά και με εκλεκτό κυνήγι ή παλαιωμένα τυριά, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Σερβίρεται
Στους 13°C, σε μεγάλο ποτήρι, σχήματος τουλίπας.