H περιοχή του Magdelaine είναι πιθανότατα η πρώτη περιοχή που φυτεύτηκε με αμπέλια σε ολόκληρο το Saint Emilion, αφού έχει αποδειχθεί ότι υπήρχαν κλήματα εκεί τουλάχιστον από τον 6ο αιώνα. Η οικογένεια Moueix αγόρασε το 1954 το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής και το έκανε το Chateau Magdelaine, που στην συνέχεια, το 2012, συγχωνεύτηκε με το Chateau Belair Monange. Το τελευταίο, σχετικά μικρό, κομμάτι του Magdalaine, είναι γνωστό ως Clos de Madeleine, με το g κάπου να έχει χαθεί μετά από τόσους αιώνες. Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Christian Moueix αγόρασε το Clos la Madeleine, φέρνοντας όλο το Magdelaine στα χέρια της οικογένειας. Μια ιστορική τοποθεσία, που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια.
Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Εξαιρετικός ερυθρός οίνος με βαθύ και έντονο ρουμπινί χρώμα. Συνδυασμός ενός ντελικάτου μπουκέτου αρωμάτων από κόκκινα φρούτα. Στο στόμα, το κρασί είναι εκλεπτυσμένο και ισορροπημένο. Με μαλακή και κομψή επίγευση.
Ποικιλιακη Σύνθεση
Μerlot 76%, Cabernet Franc 24%
Aμπελώνας Το Clos La Madeleine, ένας αμπελώνας που μοιάζει με κόσμημα μόλις 2,3 εκταρίων, βρίσκεται στο νότιο οροπέδιο του Saint Emilion.
Oινοποίηση - ΩρίμανσηΜετά την αλκοολική ζύμωση σε ανοιξείδωτες δεξαμενές και μεγάλα δρύινα βαρέλια, το κρασί υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση. Στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 16 έως 18 μήνες.
Γευστικοί ΣυνδυασμοίΙδανικός συνδυασμός με χοιρινό με δαμάσκηνα, ζυμαρικά με μέτριας έντασης σάλτσες και χοιρινές μπριζόλες.
ΣερβίρεταιΣτους 10 - 12°C