Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα. Διακριτικό φρέσκο άρωμα όπου
κυριαρχούν φρουτώδεις χαρακτήρες όπως μήλο, lime και αχλάδι σε συνδυασμό με
λεπτές νότες από μέντα και βιολέτα. Δροσερή, υφάλμυρη γεύση με μέτριο σώμα,
ευχάριστη οξύτητα, εξαιρετική ισορροπία και μακρά αρωματική επίγευση.
Ποικιλίακή Σύνθεση
Σαββατιανό 100% βιολογικής καλλιέργειας
Αμπελώνας
Το Κτήμα Μάτσα, στην Αττική, βρίσκεται στην Κάντζα, μια
περιοχή γνωστή από το παρελθόν για την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών
υψηλής ποιότητας. Το Κτήμα συνολικής έκτασης 122 στρεμμάτων, καλλιεργείται
σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Τα εδάφη του είναι μέσης
μηχανικής σύστασης, αργιλλοπηλώδη, πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγγάνιο.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Σαββατιανό από πρέμνα
ηλικίας 28 ετών από το φημισμένο Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα στην Κάντζα Αττικής.
Συνδυασμός γευστικής δοκιμής ραγών και αναλυτικών δεδομένων για προσδιορισμό
του χρόνου του τρυγητού. Χειρονακτικός τρυγητός στις χαμηλότερες δυνατές
θερμοκρασίες της ημέρας. Ελαφρά ψύξη των σταφυλιών σε ψυκτικό θάλαμο.
Διαλογή κατά την διάρκεια παραλαβής. Τυπική λευκή οινοποίηση με μικρή
προζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με χρήση
επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Ωρίμανση του οίνου σε δεξαμενή με ανάδευση
των λεπτών λασπών μετά το τέλος της ζύμωσης μέχρι και την εμφιάλωση.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Ταιριάζει άριστα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,
οστρακοείδη και ψαρικά, λαδερά, επιλεγμένα τυριά.
Σερβίρεται
Στους 10-12°C
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας