Γευσιγνωστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο βαθύ γκρενά με ανταύγειες μπλε χρώματος. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα, αλλά και φινέτσα. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων. Όπως σμέουρο και κεράσι , βατόμουρο και μύρτιλο μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, ταμπάκο και νότες δέρματος. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, αναδεικνύονται τα αρώματα των κόκκινων και μαύρων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει μεγάλη διάρκεια με τεράστια πολυπλοκότητα.
Ποικιλιακή Σύνθεση
Αγιωργίτικο 80% , Cabernet Sauvignon 20%
Αμπελώνας
Το Αγιωργίτικο προέρχεται από αμπελώνα στο Γυμνό Νεμέας σε ύψος 700 μ. ενώ το Cabernet Sauvignon από αμπελώνα στην Ορεινή Κορινθία σε ύψος 700 μ.
Οινοποίηση - Ωρίμανση
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20°C . Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Αγιωργίτικο 25 μέρες, Cabernet Sauvignon 20 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε καινούρια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, εκ των οποίων oι 4 sur lie. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Kτήματος.
Γευστικοί Συνδυασμοί
Συνοδεύει άψογα κυνήγι, πουλερικά μαγειρεμένα με σάλτσα από κρασί, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα.
Σερβίρεται
Στους 16 - 18°C