Το Cocktail Της Εβδομάδας | Less Is More
LESS IS MORE
Το μεράκι, η αγάπη για το τσίπουρο αλλά και η επιμονή της Οικογένειας Σπυρόπουλου, δημιούργησαν αυτό το παλαιωμένο φινετσάτο απόσταγμα με εκφραστικά αρώματα και πλούσια σοκολατένια γεύση. Η άριστη πρώτη ύλη, το νερό που προέρχεται από πηγή στα ορεινά της Δίρφυς, η ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και η απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες με στήλη ανακαθαρισμού, οδηγούν σε ένα καθαρό απόσταγμα, το οποίο αφού ωριμάσει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης προέλευσης, αποκτά σύνθετο, μελωμένο και ελκυστικό χαρακτήρα.
Με αυτό το ξεχωριστό απόσταγμα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το πολύπλοκο, κομψό και συνάμα γοητευτικό cocktail.
Υλικά
- 3 Σφηνάκια παλαιωμένο τσίπουρο Σπυρόπουλος
- 15ml Σιρόπι μελιού με θυμάρι*
- 1 Σταγόνα angostura aromatic bitters
- 2 Σταγόνες angostura orange bitters
- Σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
Ποτήρι
Χαμηλό με πάγο
Μέθοδος
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα mixing glass προοδευτικά, εναλλάξ, με πάγο και ανακατεύουμε. Όταν νερώσει περίπου 27-30% το μείγμα μας, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι old fashioned και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας ή κουβερτούρα.
*Βάζουμε σε ένα μπόλ 250gr μέλι και ανακατεύουμε με 150ml καυτό νερό. Προσθέτουμε 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και το αφήνουμε να εμβαπτιστεί για περίπου 1.5 ώρες. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Γαρνιτούρα
Γαρνίρουμε με ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας ή κουβερτούρα