Το Cocktail Της Εβδομάδας | Bumbu Espresso Martini
BUMBU ESPRESSO MARTINI
Η πιο κοινή μαρτυρία για την προέλευση του ποτού είναι ότι ο Espresso Martini δημιουργήθηκε το 1983 από τον μπάρμαν Ντικ Μπράντσελ με έδρα το Λονδίνο στο Fred's Club. Όπως λέει η διάσημη ιστορία, ένα γνωστό μοντέλο ζήτησε από τον Bradsell να φτιάξει κάτι που πρώτα θα την ξυπνήσει και μετά θα της φτιάξει τη διάθεση, προτρέποντας τον Bradsell να δημιουργήσει ένα ποτό που αρχικά ονόμασε Espresso Vodka. Το αρχικό κοκτέιλ φέρεται να περιελάμβανε δύο είδη λικέρ καφέ, το Kahlúa και το Tia Maria, μαζί με ένα συμπυκνωμένο σύντομο ρόφημα εσπρέσο ή ristretto.
Υλικά
- 60ml Bumbu Original
- 15ml Bumbu Crème
- 30ml Dark Roast coffee (or coffee liqueur)
- 3 coffee beans, for garnish
Ποτήρι
Martini ή Coupette
Μέθοδος
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πολύ πάγο, ανακινείστε καλά, και σερβίρετε σουρώνοντας σε ένα ποτήρι martini.
Γαρνιτούρα
Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.