Το 1938 ο Αλεχάντρο Ερνάντεζ και ο Λουίς Τόρο είχαν την επιθυμία, την αποφασιστικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση στην παραγωγή ρουμιού. Tο αποτέλεσμα θα καταπλήξει ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζοντας για πάντα την ιστορία του ρούμι της Βενεζουέλας. Έτσι το Pampero δημιουργήθηκε σε ένα αποικιακό σπίτι στο Καράκας, μια πόλη με εξαιρετικά γεωγραφικά και κλιματικά χαρακτηριστικά. Ο Hernández και ο Toro συνειδητοποίησαν ότι τα διαθέσιμα συστατικά και το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό βουνών, ζούγκλας και ακτών, οδήγησαν σε ένα σχεδόν μαγικό μείγμα.