Το 1918, ένας νεαρός Ιάπωνας με φιλοδοξία να φτιάξει γνήσιο ουίσκι πήγε μόνος του στη Σκωτία για να αποκαλύψει το μυστικό της παρασκευής ουίσκι. Είναι ο Masataka Taketsuru, ο ιδρυτής της Nikka Whisky. Έχοντας την ευκαιρία να πάει στη Σκωτία, ο Masataka έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που γνώρισε ποτέ πώς να φτιάχνει ουίσκι. Ο νεαρός και παθιασμένος άνδρας είχε την τύχη να μάθει από πρώτο χέρι από τεχνίτες και να έχει πρακτική εκπαίδευση για να κατακτήσει το blending. Τα δύο σημειωματάρια γεμάτα με κάθε λεπτομέρεια έγιναν αργότερα ο πρώτος οδηγός της Ιαπωνίας στην παραγωγή ουίσκι.