Η Ποτοποιία Κάστρο είναι μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές επιχειρήσεις του είδους, στην περιοχή της Πάτρας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας οι ρίζες εντοπίζονται στη Χίο του 19ου αιώνα, μοναδικού νησιού στην παραγωγή μαστίχας. Μεταφέρθηκε από τον Παναγιώτη Χάχαλη, γιο του ιδρυτή, στους πρόποδες του κάστρου της Πάτρας, το 1939. Τα βασικά εφόδια μιας επιτυχημένης πορείας βρίσκονταν μαζί του: προσήλωση στην ποιότητα, σεβασμός στον καταναλωτή, γνώση της εκχύλισης και της απόσταξης, ικανότητα επιλογής των πρώτων υλών και εφαρμογή των μυστικών συνταγών της οικογένειας.