Η ιστορία της Carpano ξεκινά το 1786 στο Τορίνο, με τον Antonio Benedetto Carpano να εφευρίσκει το πρώτο βερμούτ, με την ανάμειξη βοτάνων και μπαχαρικών σε μοσχάτο. Σύντομα, εκτιμήθηκε από την βασιλική οικογένεια και εξελίχθηκε από μια μικρή τοπική επιχείρηση σε παραγωγό βιομηχανικής κλίμακας. Παρά τις αλλαγές στην ιδιοκτησία και την αναγνώρισή της παγκοσμίως, η Carpano διατήρησε τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής βερμούτ. Με την εξαγορά της από την Branca to 2001, εδραιώθηκε παγκοσμίως παρουσιάζοντας και νέα προϊόντα, διατηρώντας πάντα την ίδια υψηλή ποιότητα.