Η ιστορία της Carpano ξεκινά το 1786 στο Τορίνο, όταν ο Antonio Benedetto Carpano εφηύρε το πρώτο βερμούτ, με την ανάμειξη βοτάνων και μπαχαρικών σε μοσχάτο κρασί. Σύντομα, εκτιμήθηκε από την βασιλική οικογένεια και η μικρή τοπική επιχείρηση εξελίχθηκε σε παραγωγό βιομηχανικής κλίμακας. Παρά τις αλλαγές στην ιδιοκτησία και την αναγνώρισή της παγκοσμίως, η Carpano διατήρησε τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής βερμούτ. Με την εξαγορά της από την Branca to 2001, εδραιώθηκε παγκοσμίως παρουσιάζοντας και νέα προϊόντα, αλλά διατηρώντας πάντα την ίδια υψηλή ποιότητα.